400 eura eto kakvo... :lol: :lol: :lol:
Prije 2-3 godine radio sam u jednoj firmi u PG, i tamo moj kolega svaki dan meni pricu, kako on vozi stalno, ljeti ture Podgorica-Budva-Kotor pa sjutra dan se vrati, i tako soli meni on pamet biciklo pa biciklo svakog dana... a ja tezak tada 145-150kg sve se branim nije to za mene...
Ali avaj dosadilo mi vise da se kotrljam oko Trebjese na trim stazi i uhvatim ja njega za ruku i da kupimo "tocak" sto bi se reklo kod mene...
Povede me on u Elan, tamo Rogovo biciklo zadnji model, fin, visok, tanke gume ma bombona, sjedoh, probah, ucinje mi se dobro, kupih 320 eurica, ali ajde sve za ljepotu... ali nije to to... kolega kaze mora "oprema" da se doda...promjeni on jos sto sta na njemu, doda, oduze izadje jos 80 eurica...
Sve super vozim ja ujutro u teretanu, i nazad dva tir kruga oko NK, 20-30km i ide mi fino, na nizbrdicu uhvatim i 40km/h, na pravinu malo manje, ali ide tocak i ja na njemu, ljudi se okrecu ali meni banja....
I sve tako do jednog sudbonosnog dana dok ne upadoh u neku rupu na asvaltu, rupe na koje ce te redovno naici na CG putevima, biciklo u rupu a ja preko volana na asfalt... srecom bijah dobro obucen pa odjeca malo amortizovala pad... ugruvan, pocijepan, krvav ali ajde jbg nista slomljeno, bar mi se cini, ali tocak hmmm prednja guma kao osmica, a da naravno biciklo od 400e ima neke specijalne felme, te ne mogu puknuti, slomiti se ili sta vec ali osmica se moze napraviti od njih... i da ne duzim jos mnogo nebi sve to bilo strasno, da nisam bio 7-8km od kuce, bez mobilnog (jer pravi vjezbaci ne nose mobilni u teretanu jel?
) a biciklo se ne moze voziti, nego sam ga lijepo NOSIO do kuce, cijelim putem me je nesto grebao, mucio i htio sam da ga bacim al zao para, tako nekako stigoh, poslije nekoliko ga i popravih, nakon toga ga poklonih kumu i vise nikad ne sjedoh na nikakav tocak, bez naravno ovaj lijepi sobni od 150 eurica (mnogo jeftinije), sa kojeg iako se prevrnem i slomim ga makar ga necu morati nositi do kuce...
Eto naravucenije price, ako imate previse KG, vozite sobno, a u teretanu idite pijeske, sa mobilnim u dzepu jer ko zna kad vam moze zatrebati...
Vladar OUT