Pozdrav, sastavio sam neki svoj plan ishrane,treninga i suplementacije, citajuci neke forume, pa ako bi mogli iskusniji da me isprave tamo dje grijesim.
Kao prvo imam 16 god u Avgustu cu 17, visok sam 1.89m, tezak 81kg. Imam malo sala na stomaku i malo na kukovima(nesto sto me najvise nervira). Obim ruke mi je 37cm.
Trenirao sam ukupno 6 mjeseci u teretani ali je to bilo loshe, ono 1 ili 1ipo mjesec treninga pa pauza od mjesec, shkola i jos neki licni problemi su uticali na to
Od suplementacije sam samo koristio Proteine (mjesec ipo). Ishrana tokom tih 6 mjeseci treninga je bila osrednja.
Plan treninga mi je ovakavPonedeljak - Grudi,Triceps,Prednje rame,Trbushnjaci
Utorak - Kardio (20-30 min umjereni tempo + sprintevi 50-100m).
Srijeda - Ledja,Biceps,zadnje,srednje rame.
Chetvrtak - Kardio (20-30 min umjereni tempo + sprintevi 50-100m).
Petak - Noge,Podlaktice,Trapez,Trbushnjaci.
Plan ishrane8:00 Ustajanje - 5g Kreatina na prazan stomak )
8:30 Piletina 150-200g + Riza ~100g + Sir + Mlijeko + parche hleba
10:00 Teretana
Odmah nakon treninga popijem
5g Kreatina + 30g Wheya + 30g Dextroze sve zajedno izmucjeno u 0,5 L vode.
11:30 Cim dodjem kuci slijedi brzi obrok - 4 Bjelanca + Tnjievina 80-100g + Mlijeko + parche hleba
15:00 Piletina 150-200g + Riza 100g + Sir + Mlijeko + parche hleba
19:00 Piletina 150-200g + Kuvani krompir 100-120g + Sir + parche hleba
00:00 Obrok prije spavanja - 2-3 Bjelanca + Sir +
30g Wheya - Ujutru jedem rizu, ovsene sam pokushao da jedem na nekoliko nachina ali dzaba, uvijek mi se povracje od njih.
- Danima kada radim Kardio (Utorak/Chetvrtak i nekad Subota) malo manje jedem rize i kuvanog krompira i potpuno izbacujem hleb.
- Mislio da u obrocima u 15h i 19h maknem 50g piletine i dodam 50g Junetine/Govedine, da bih malo mijeshao mesa da ne jedem samo piletinu.
- 2x nedeljno bih se potrudio da oko 17h odradim kuci kratki trening za explozivnost (brzi chuchnjevi,skokovi,itd..) od prilike traje ~20 min.
- Planiram da u narednih nedelju dana kupim neki Kompleks Vitamina i Minerala, kako bih povecao unos istih, jer povrce nikako ne mogu da jedem, puno puta sam na silu pokushavao al ne ide.Svake kritike i savjeti su dobrodosli, unaprijed hvala