Prvo da se prestavim. Ja sam Petar, imam 27 godina i zivim u BG. Moje trenutne dimenzije su 192cm i 105kg. Ono sto bih voleo jeste da sacuvam sadasnje misice (recimo da sam prirodno krupniji), podignem trenutnu kondiciju i snagu i spustim kilazu na nekih 95-97kg a o daljem napredovanju bih razmisljao kad za pocetak ostvarim ovaj cilj.
Imam pristojnu trkacku kondiciju, skoro nikakvo iskustvo u teretani, a vezbe sam radio kod kuce po P90X sistemu(napravio sam mesec ipo pauze).
Od suplemenata imam The Hydro Amino Whey, Glutamin, BCAA,Daily Formula Vitamine(Universal Nutrition), dekstrozu i maltodekstrin.
Ono sto sam do sada shvatio iscitavajuci forum jeste da je najpreporucljivija dijeta rotacije UH(
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12074.0.html), da bi trebalo ujutru da radim kardio a popodne vezbe sa tegovima.
To bi u praksi izgledao ovako:
6:30 30-45min kardio
8:00 Dorucak: vitamini,3belanca/1 zumance ili ovsene+merica wheya ili ovsene i jaja - radim od 8-16 tako da od 7:15 do 8h putujem na posao
11:00 150-200g mesa ili 4 jaja bez zumanaca +salata(kupus je sada najpristupacniji) +pirinac ako trebaju UH
15:00 isto kao u 11:00
17:00 isto kao u 11 i 15h
18:00 merica Glutamina i BCAA,20min kasnije vezbe(P90X ili nesto bolje ako imate da predlozite) pa PWM( merica wheya+merica Glutamina+supena kasika dekstroze+supena kasika maltodekstrina)
20-21h pola Ella sira(cini mi se da mi je mnogo celo pakovanje)
Danas sam vec manje vise ispostovao prvi dan. Kolicine hrane cu se truditi da postujem iako nemam bas adekvatnu vagu(jedina je bratovljeva vaga za ribu koju nosi na pecanje). Od opreme za vezbanje posedujem podesavajuce bucice od po cini mi se 14kg(4x2.5,2x1.25,sipka i osiguraci), rucke za sklekove i TubeR gume za vezbanje sa kojima mogu da simuliram vecinu vezbi. U teretanu ne idem ali bi trebalo da krenem u toku narednih nedelju,dve dana(zavisno od ostatka drustva).
Pitanja:
Da li mi je jelovnik ok i da li bi nesto trebalo povecati,smanjiti,izbaciti?
Da li je prihvatljivo da vise obroka u toku dana baziram na jajima posto su mi cenovno najpristupacnija?
Da li imate neki bolji program koji bih mogao da praktikujem dok ne krenem u teretanu?
I za kraj koji program bi ste mi preporucili kad krenem u teretanu? Citao sam temu "DVD TRENING sa Pedjom" i jako je zgodna jer plasticno vidim kako treba raditi vezbe, kojim tempom i sa koliko ponavljanja, medjutim definitivno ne bih mogao da isfinansiram dovoljno kvalitetnu ishranu i suplemente za taj program.
Citav zivot sam u sportovima, iako sam pocetnik u vezbanju u teretani ne spadam u ljude koji se nikad nisu pokrenuli, bas naprotiv, tako da slobodno nemojte da me stedite.
To bi otprilike bilo to, unapred vam hvala na odgovorima i savetima koji ce mi svakako znaciti mnogo.