U slučaju da odradiš test na Kandidu i budeš pozitivan (ne daj Bože), uzmi dvije doze Diflucan tableta i 70 % tegoba koje ona izaziva - nestaće. Ovih 30 % je crijevna flora kojoj će stabilnost u nekoj mjeri biti narušena i koju ćeš morati da obnoviš. Jer upravo je oslabljena crijevna flora jedan od razloga pojave Kandide. Nadutost je broj jedan što se ove crijevne gljivice tiče... uz to ide neformirana stolica, gasovi itd... Mučio sam muku sa njom dugo vremena, pa iz iskustva.. Da dodam da povrće nadima i bez nje (što je poznato) a tek sa njom u stomaku.. ubija.. posebno brokoli i kupus..
Naravno ovo je sve pretpostavka i najbolji način da utvrdiš da li je imaš je test stolice.
hvala prijatelju...
sve sto si opisao tako mi je prosle godine bilo..ali ja sams ad sigurand a je to iskljucivo rezultat pretjerane gomile povrca.
gasovi su bili nepodnosljivi prosle godine, ni sam nisam mogao da budem u kuci, a kamoli neko drugi...ludilo iskreno.
ove godine kako je i ddaleko manje povrca, ni gasova nema.
desava mi se da uzmem recimo bjelanca sa natrenom pojeem nekad kada me uhvati manija za slatkim,..e onda se dese bas te stvari nadutost duzi period i jebeni gasovi..a toga je prosle godine bilo dnevno po par puta..jebga, moje lose navike i psiha. ispravljam uglavnom
hvala vam na pomoci svima
Zaboravio sam da napišem da Kandida izaziva pojačan apetit za slatkim i to baš pojačan. Imaš dosta simptoma, skoro pa sve kao i kod mene, posebno što se gasova tiče. Ne znam da li imaš ono krkljanje u stomaku posle unosa hrane? Meni je to bilo baš izraženo.
Ali eto, sad kada sam je stabilizovao, lakše se diše... tj lakše dišem ja a i ljudi oko mene
Važna stvar ako utvrdiš da je ona uzrok svega napisanog je da moraš skroz isključiti iz ishrane slatko, tjestenine, kisjelo, kao i još puno toga.. Ali, da sad ne komplikujemo. Kada uradiš nalaze javi se, ako budeš pozitivan, onda ćemo i o načinu ishrane, jer se ona uz tablete koje sam ti naveo uklanja i ishranom, tj ishrana je ključna u cijeloj priči.
Nemaš za šta da zahvaljuješ, tu sam što god treba.