Nakon nekoliko godina neaktivnog zivota dosao sam na 95kg sa svojih 180cm visine. Mozete zamisliti kako to izgleda. Inace, genetika mi je takva da mi se na stomaku i kukovima gomilaju masne naslage. Shvatio sam da moram nesto da preduzmem i od proslog leta aktivno treniram. Krenuo sam sa cardiom 2 meseca, a onda sam ukljucio i teretanu i trening sa tegovima. Od oktobra do aprila sam radio intenzivno u teretani, a kardio radio umereno, ali od aprila moj program treninga je sledeci:
- 3x nedeljno teretana
- 3x nedeljno trcanje po 45-50 min (8km)
- 1x nedeljno bajs 2,5h (42km).
Treninge sa tegovima sam podelio u tronedeljni plan na sledeci nacin:
- grudi (4 vezbe x 4 serije), biceps (3x4), stomak (1x4)
- ledja (4x4), triceps (3x4), stomak (1x4)
- ramena (4x4), stomak (3x4)
Sto se nogu tice, tek sporadicno odradim neki trening, jer uz ovoliko trcanja i bajsa uz genetsku predispozciju koju imam da mi se noge najbrze razvijaju mislim da nemam potrebe.
Citam forum vec neko vreme a sada se po prvi put oglasavam… Imam 27 godina i nemam ambicije da se ozbiljno bavim body buildingom, jednostavno trening je postao sastavni deo mog zivota. Pre svega toga korigovao sam ishranu i izbacio ili maksimalno redukovao lose navike u ishrani (testo, slatkisi, fast food, pivo…) Uz sav ovaj trening, sredjenu ishranu i dobru suplementacij u vidu whey-a, bcaa-a, sagorevaca, a jedno vreme sam uzimao i horse power, postigao sam zadovoljavajuce rezultate. BCAA uzimam pre i posle treninga sa tegovima, whey posle treninga sa tegovima i posle cardia, a sagorevac pre cardia. Za 10 meseci skinuo sam 10kg telesne tezine, pritom nesumnjivo dobivsi 2-3kg misicne mase. Sada mi je cilj da do kraja ovog leta, skinem jos 4-5kg, ali nekako imam utisak da uprkos pojacanom kardiu sve sporije gubim salo, narocito na stomaku i kukovima. Sto se tice ishrane, unosim oko 1500kcal dnevno, keto i rotaciju ne mogu u potpunosti ispostovati zbog posla i drugih obaveza, pokusao sam i to jednostavno ne mogu da izdrzim. Nema druge osim da budem uporan i istrajan i nastavim sa ovim treningom i disciplinovanom ishranom uz dobar sagorevac, whey i bcaa.
Pri kraju su mi zalihe dyma burn xtreme-a, pre toga sam od sagorevaca koristio labrada charge. Pre nekoliko godina pokusao sam i sa animal cutsom ali ne mogu da gutam saku tableta pre svakog kardia. Razmisljao sam da nabavim ef ali to mi zvuci kao nemoguca misija. Da li je po vama synephrine barem priblizno delotvoran kao ef? Koji sagorevac vi preporucujete, pri tom mi je cilj da ne izgubim misicnu masu, a da se uz intenzivan i redovan cardio i trening sa tegovima, pravilnu ishranu sa puno proteina i malo uh resim dosadnih masnih naslaga.
Pozdrav
sve lepo
ali nigde nisi napisao
KAKO JEDES?
a mislim da je to osnova cele price i tvoje stanke u napredku
Nisam hteo da davim ishranom na temi o sagorevacima. Kao sto sam gore napisao unosim oko 1500kcal dnevno. Moja ishrana izgleda ovako:
dorucak: 3x nedeljno musli klasik 100 gr + merica wheya + 1dl fit effect jogurta sa 0% masti i l-carnitinom, 2x nedeljno omlet od 4-5 jaja sa mladim sirom, 2x nedeljno mladi sir i 4 vrisle ili kranjske ili srpske kobasice
imam uzine dnevno i to po 1 vitanova, bonzita, granola bars, nestle fitness itd ili zelena jabuka
rucak: 2x nedeljno belo meso sa barenim povrcem (brokoli, karfiol, sargarepa), 2x nedeljno krmenadle sa barenim povrcem (krompir, pirinac), 1x nedeljno meso i povrce na kineski nacin sa pastom ili pirincem, 1x nedeljno kuvano grasak, boranija sa mesom ili pasulj sa kobasicom, 1x nedeljno panirani fileti oslica sa krompirom ili barenim povrcem… hleb ne jedem osim jedne kriske tosta sa kuvanim jelima
vecera: 3x nedeljno bareni pirinac ili pasta, tunjevina, masline i ella sir, 1x nedeljno 2 komada spanske pite (projare) sa kukuruznim brasnom, nemasnim sirom, maslinama i prsutom, 1x nedeljno 2 parceta pizze ili pljeska (sta cu ne mogu da odolim), 1x nedeljno mleko + whey, 1x nedeljno ne veceram.
Gazirane sokove niti guste ne pijem, samo coca-colu zero, kiselu, ponekad cedevitu. Popijem oko 2 kafe dnevno u proseku, bez mleka i secera.
Znam da nije idealno, ali unosim oko 1500 kcal dnevno, a trosim na cardio 400 kcal dnevno u proseku.