Novembar 16, 2024, 09:21:34 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.361 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Beli pirinac u velikim kolicinama podstice dijabetes  (Pročitano 11172 puta)

Van mreže vuksa

• Heavyweight Member
Odg: Beli pirinac u velikim kolicinama podstice dijabetes
« Odgovor #15 poslato: Jun 17, 2010, 05:10:34 posle podne »
ne mora da se gleda nista...ali bas nista...istrazivanje je totalno tupavo...
al se nekad dobro jelo

Van mreže Deja

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #16 poslato: Jun 17, 2010, 10:13:41 posle podne »
Ovo nije bila studija nego upitnik (pogledao sam u drugoj vesti)... znaci bez ikakve kontrole rezultata, bez provere koliko ko ima fizicke aktivnosti itd.
Rezultat je verovatno tacan, ali pitanje koliko je koristan ;)
A pola Azije ne znam kad ce pre da sedne od rada, tako da na njih verovatno sasvim drugacije utice ;)

Van mreže Gringo

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: Jun 19, 2010, 03:03:41 posle podne »
vjerovali ili ne ali tako je malo koji od vas drze do ishrane kao sto u veliko pisete,prvo ja sam imao taj problem da sam dobio TRIGLICERIDE od krusne hrane ( NE MASNOĆA ) velike kolicine nisu dobre zasigurno kao ni sve ostalo

Van mreže Gringo

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #18 poslato: Jun 19, 2010, 03:05:05 posle podne »
na kraju riza je bila veliki problem to mi je rekao doktor tako da sam dobio trigliceride od toga

Van mreže Deja

« Odgovor #19 poslato: Jun 19, 2010, 04:54:35 posle podne »
Pa poznato je i neosporeno da se od UH dobijaju visoki trigliceridi, barem kad se slabo vezba - svi koji poste imaju TG u pm :D

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #20 poslato: Jun 19, 2010, 06:46:42 posle podne »
pa dobro brate nemojte onda jesti pirinac i to je to , stvar resena ... ne znam u cemu je problem , svako neka veruje u sta hoce i nek se pridrzava toga ako misli da mu to donosi dobro ... ili nemojte da unosite uh dovoljno i vezbajte pa cete da vidite rezultate hahahah
To sto 3.5 milijarde jede pirinac nije studija :)

Kao sto rekoh, kad bi videli studiju mozda bi vise i skapirali...posto uglavnom novinari dohvate 10 zanimljivih reci iz studije i od njih odrade tekst. A moguce vrlo da ljudi koji imaju predispoziciju ka dijabetesu povecavaju sansu za dobijanje istog ako jedu beli pirinac.
kako neko moze da zna dal ima predispoziciju da dobije dijabetes? osim ako je nije nazalost dobio ali onda sigurno zna kako da se ponasa u toj situaciji...

Van mreže tenssa

« Odgovor #21 poslato: Jun 19, 2010, 06:48:55 posle podne »
Vecini osoba sto se opterecuje studijama bilo bi pametnije da jedu, treniraju i odmaraju...

Van mreže ninja_bg

• stealth
« Odgovor #22 poslato: Jun 19, 2010, 06:56:22 posle podne »
zamisli kad bi se opterecivao svim tim stvarima... poludeli bi svi
a mislila si da te nece boljeti,
ako odes prestaces me voljeti,
ali uzalud je sve, jos uvijek volis me..

Van mreže sleepy

« Odgovor #23 poslato: Jun 19, 2010, 06:57:45 posle podne »
pa dobro brate nemojte onda jesti pirinac i to je to , stvar resena ... ne znam u cemu je problem , svako neka veruje u sta hoce i nek se pridrzava toga ako misli da mu to donosi dobro ... ili nemojte da unosite uh dovoljno i vezbajte pa cete da vidite rezultate hahahah
To sto 3.5 milijarde jede pirinac nije studija :)

Kao sto rekoh, kad bi videli studiju mozda bi vise i skapirali...posto uglavnom novinari dohvate 10 zanimljivih reci iz studije i od njih odrade tekst. A moguce vrlo da ljudi koji imaju predispoziciju ka dijabetesu povecavaju sansu za dobijanje istog ako jedu beli pirinac.
kako neko moze da zna dal ima predispoziciju da dobije dijabetes? osim ako je nije nazalost dobio ali onda sigurno zna kako da se ponasa u toj situaciji...

Time sto fizioloski imas mutaciju koja moze da uzrokuje pojavu dijabetesa? Lupam totalno..al kao sto neko napisa..ovo je uradjeno u formi upitnika...sto ce ga reci glupost -.- ne mozes na osnovu upitnika da donosis ovakve zakljucke
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže Bare

• Middleweight Member
« Odgovor #24 poslato: Jun 19, 2010, 07:14:01 posle podne »
Trigleciridi su ti porasli jer NISI unosio masnoce, telo samo pocelo da pravi holesterol.
A sto se tice rize, riza je riza, samo je problem sto je beli glaziran.

Van mreže aragorn

• Middleweight Member
« Odgovor #25 poslato: Jun 19, 2010, 07:27:43 posle podne »
Gospodo,dugo se mislilo,tacnije preko 30 godina,da nivoe triglicerida odredjuje unos masnoca,ali su u zadnjih 5-6 godina zavrsene velike studije koje su pokazale da poviseni holesterol izaziva njegova povecana produkcija u organizmu usled predisponiranosti za tu vrstu poremecaja,a ne njegov povecani unos tj povecani unos masti ili UH.

Dakle,hajde da malo povedemo racuna sta se zaista desva na polju nauke,a ne da citamo zutu stampu i razne "medicinske" casopise koji,sto se tice naucnosti, nisu nista bolji od Skandala i slicnih djubretarskih novina.
"Ja sam Put,Istina i Zivot"Hristos Gospod

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #26 poslato: Jun 20, 2010, 02:38:11 posle podne »
Gospodo,dugo se mislilo,tacnije preko 30 godina,da nivoe triglicerida odredjuje unos masnoca,ali su u zadnjih 5-6 godina zavrsene velike studije koje su pokazale da poviseni holesterol izaziva njegova povecana produkcija u organizmu usled predisponiranosti za tu vrstu poremecaja,a ne njegov povecani unos tj povecani unos masti ili UH.

Dakle,hajde da malo povedemo racuna sta se zaista desva na polju nauke,a ne da citamo zutu stampu i razne "medicinske" casopise koji,sto se tice naucnosti, nisu nista bolji od Skandala i slicnih djubretarskih novina.

Ma pun mi je q..c danasnje nauke, nauka jos treba samo da kaze da je mc donalds super i fast food extra i da samo to covek moze i treba da jede, a to sto imamo povecanu masnocu u krvi itd... da to nije zbog nacina zivota koi zivimo nego eto to je neki poremecaj koi je tu nastao sam od sebe. I da trebamo sto vise da se nerviramo jer to dobro utice na nas. I fabrike mleka i doktori treba neprestano da me ubedjuju kako mleko treba piti u sto vecim kolicinama jer nam treba kalcijum i jer ce nam se kosti raspasti bez mleka, pa da je to tako tele bi sisalo celi zivot, jer nebi mogle kosti da izdrze tu tezinu. Covek je i onako jedini sisar koi zdere mleko i posle dojenja.
Pa pre se verovalo da su japanci genetski drugaciji od zapadne civilizacije jer nisu oboljevali od nekih bolesti od koih oboljevaju zapadnjaci, medjutim sad ti isti japanci oboljevaju od tih istih bolesti isto kao i drugi, razlog tome je sto su japanci poprilicno preuzeli zapadni nacin ishrane fast food itd.
Tako da mnogim studijama ne verujem jer ko je njih podrzao i zasto itd to je prica za sebe.

Van mreže Pirat

« Odgovor #27 poslato: Jun 20, 2010, 02:50:50 posle podne »

Ma pun mi je q..c danasnje nauke, nauka jos treba samo da kaze da je mc donalds super i fast food extra i da samo to covek moze i treba da jede, a to sto imamo povecanu masnocu u krvi itd... da to nije zbog nacina zivota koi zivimo nego eto to je neki poremecaj koi je tu nastao sam od sebe. I da trebamo sto vise da se nerviramo jer to dobro utice na nas. I fabrike mleka i doktori treba neprestano da me ubedjuju kako mleko treba piti u sto vecim kolicinama jer nam treba kalcijum i jer ce nam se kosti raspasti bez mleka, pa da je to tako tele bi sisalo celi zivot, jer nebi mogle kosti da izdrze tu tezinu. Covek je i onako jedini sisar koi zdere mleko i posle dojenja.
Pa pre se verovalo da su japanci genetski drugaciji od zapadne civilizacije jer nisu oboljevali od nekih bolesti od koih oboljevaju zapadnjaci, medjutim sad ti isti japanci oboljevaju od tih istih bolesti isto kao i drugi, razlog tome je sto su japanci poprilicno preuzeli zapadni nacin ishrane fast food itd.
Tako da mnogim studijama ne verujem jer ko je njih podrzao i zasto itd to je prica za sebe.

vidis to za mleko si lepo primetio, jedini smo sisari koji kozumiraju mleko da li prkeo mlecnih proizvoda ili konkretno mleko ali jedini smo , inace kad sam video reklamu za margarin kao zdrav nacin zivota ono kao cela porodica i te fore , kao potrebna energija za ceo dan namazes margarin ili mesne preradjevine koje se isto ubacuju u kontekst zdrave ishrane ...smesno...

Van mreže filip85

« Odgovor #28 poslato: Jun 20, 2010, 03:08:34 posle podne »
Jedini smo sisari koji konzumiraju mleko i mlečne proizvode zato što smo i jedini koji imaju tu mogućnost da do njega dođu. Ne mogu mačka ili pas da  muzu kravu, ali vrlo rado piju mleko kad im se da. Čovek je daleko napredniji u odnosu na ostale sisare i ima mogućnost da dođe do hrane koja je ostalim sisarima nedostupna i obrađuje je. Niti ostali sisari jedu jaja, niti prže i kuvaju meso, niti surutku provode kroz procese u kojima je oslobađaju masti i laktoze pa u nju dodaju zaslađivače, i to piju posle treninga u teretani, itd.
To je zaista nije neki argument jer čovek radi mnogo stvari i jede mnogo toga što ostali sisari ne mogu.

Van mreže IGOR_X3M

« Odgovor #29 poslato: Jun 20, 2010, 03:45:26 posle podne »
Ma o cemu ti pricas covece? Pa macka i pas i tele i svi sisari mogu da sisaju do mile volje, jer sve dok sisaju mleko ce se producirati, a izmedju ostalog ga oni piju jer im COVEK daje.
Covek je napredniji od drugih sisara jer ima mozak koi je razvijeniji, i zato covek konzumira DROGU, ALKOHOL, FAST FOOD, i milijardu ostalih gluposti sa cime se bukvalno unistava. Svajcarci su ljudi koi najvise konzumira mlecne proizvode, a u vrhu su po oboljenju od osteoporose, pa sto li to majku mu.
Kakve ti zasladjivace spominjes, pa jel mislis da je i to extra zdravo, aman covece...