ajde objasni tim ljudima DA JE ZDRAVA HRANA JEFTINIJA OD HRANE SA ULICE!!!!
belo u lepinji sa sokom kosta 300din i to je jedan obrok...za 300din kupis 1.3kg belog sa kostima i imas 5 dobrih obroka(proteina)
Evo objasnicu vam koju muku ja mucim sa roditeljima vec jedno godinu i po dana otkako sam poceo da se hranim pravilno.
Ovakva ishrana,belo meso,pirinac,sir,kikiriki,whey,brokoli itd,je skupa za nekog ko ima pun tavan kobasica,slanine,svargla,sunke,masne prasetine i svega ostalog.
Ali kad se ovakva ishrana usporedi sa hamburgerima,pomfritima,pljeskavicama,burecima,pizzama,koka kolama i ostalim glupostima,ova nasa ishrana je jeftinija.
E sad,sinoc pokazujem kevi troskove za 1 dan,pa na kraju koliko me izadje mesecno.
To je ovako,500gr pirinca 50din,jedna glavica brokoli 60 dinara,225gr sira 65 dinara,100gr kikirikija oko 23 dinara,whey,belo meso itd,pa se nakupi cifra od oko 150-160e mesecno.
Pa joj kazem,u odnosu na pljesku koja kosta oko 250-300 dinara i u kojoj nema nista pametno,ovakva zdrava ishrana nije uopste puno skupa.
E onda ona kaze,a sto bi kupovao to uopste,kad se moze napraviti paprikas i da se najedes kako treba.
I iako sam 100 puta vec objasnio da od takve hrane ne rastu misici,vec samo salo,to njima ne vredi objasnjavati,jer utrosene pare su utrosene pare,bez obzira sto su utrosene na zdravu hranu,jer ipak,zamrzivaci i tavani su puni,a ja i dalje pored takve hrane,kupujem "gluposti"
Ajde sad,kako da ja njima objasnim,jer ocigledno da neko ili nece ili ne zeli da shvati da se od takve hrane ne raste.
Ja kad odem i kupim 3-4 kutije pirinca,sira ili sta vec,odmah se dize prasina jer sam potrosio toliko i toliko para pored toliko dobre hrane na tavanu.
Ako neko moze,neka lepo objasni situaciju,zasto ne valja jesti slanine,kobasice,paprikase,svinjsku krmenadlu i ostalo..ja znam zasto ne valja,jer u svemu tome ima veoma puno zasicenih masnoca,koje nisu zdrave i usled kojih se stvara salo po telo,ali ne vredi to objasnjavati.
Onda ide standardna prica,trenraj jace trbusnjake,pa ces istopiti to malo viska masnoca sto si uneo ishranom
.
Vise nemam reci,kad god vide da nesto sebi kuvam na vodi,odmah me pitaju,kako mozes jesti to na vodi bez ikakvog ukusa,daj da ti to proprzim malo na ulju,nece ti nista od toga biti.
To je moj problem zbog kojeg ne mogu da unosim onoliko hrane koliko bih zeleo.
Dakle,tu je najveci problem sto oni ne vole sto ja trosim pare na takvu ishranu i to je to.
Moguce da vas je ovo smorilo,ali samo sam se nadovezao na naturalcev post u vezi tematike cena zdrave vs cena nezdrave hrane.
Ako neko ima nesto da doda na moj post,slobodno,jer mozda kevi pokazem ovo da procita,pa da vidi sta ostali kazu.