Nemoj da gledas kako nama da olaksas posao nego sebi, da li stvarno mislis da ces moci da postujes plan ishrane i treninga ako te mrzi da SAMO sastavis SVOJ jelovnik. Ti najbolje poznajes sam sebe i najbolje znas sta ti odgovara. Ne budi lenj, citaj teme o ishrani, saznaj sta je dobro, koja hrana se preporucuje, koliko obroka dnevno ti treba, kada je najbolje da unosis ugljene hidrate, kada ti trebaju brzi a kada spori proteini itd...mozda deluje tesko, ali brzo se shvate osnovne stvari. Kreni polako i nece biti problema, ako budes sve cekao da dobijes na tacni onda nece biti nista ni od tvoje ishrane ni od napretka, zamisli kada bi svako dolazio ovde napisao visinu i tezinu i trazio da mu se sastavi jelovnik...ne bi imalo smisla zar ne?
Ajde da ti malo pomognem, a ne samo da te "grdim"
Treba ti bar 5 obroka dnevno. U svakom obroku moras da imas proteine (belo meso, govedina, riba, jaja, posni sir...). Ako ti je cilj masa kao sto si napisao onda treba da unosis oko 2,5gr proteina po kg tezine, to znaci da ti treba oko 190-200gr proteina dnevno. Ugljene hidrate (ovas, krompir, pirinac...) moras sam da odlucis koliko ces da unosis u zavisnosti koliko brzo se mastis, probas kako deluje pa koriguj kolicinu. Moras u toku dana da unosis i zdrave masti (omega3, laneno i maslinovo ulje, orasi, badem, lesnik...). I naravno vlakna (povrce) ti je jako bitno zbog metabolizma. Sve spremas bez masti i ulja, dakle, sa rostilja, kuvano, u teflonu...itd. Gledaj da u prvoj polovini dana uneses veci deo ugljenih hidrata, procitaj malo o obroku posle traninga i o PWM, ako vec ne znas sta je. Uvece jedi neki sporiji protein kao npr posni sir ili koristi casein ako ti finansije to dozvoljavaju.
Ja mislim da sam ti dovoljno pomogao, ostalo je na tebi. Ako stvarno zelis da promenih svoju ishranu ti ces se potruditi da sastavis svoj jelovnik
Srecno