Ima nekih namirnica koje uopste nisam video da se pominju na ovom forumu pa sam hteo da pitam koliko su one dobre ili lose u ishrani.
1. Sardina. Nije mi nikakav problem da jedem tunjevinu nego cisto mi je cudno sto nigde nisam procitao nesto u vezi nje. A i volim nekad da napravim "home made pastetu" od sardine, luka i elle
2. Supa. Mislim iskljucivo na domacu supu, znaci voda kuvana sa mesom i povrcem.
3. Kiselo mleko. Ovo je pitanje koliko je ono lose? Ta jedna "kantica" koju ponekad pojedem (mozda jednom nedeljno) ima 6 g prot, 6gr UH (laktoza?) i 6 gr masti. U kojoj meri je ovo lose i da li bi bilo previse da se jede recimo jedna ta kantica svaka 2 dana.
4. Bonzita. I ovo je pitanje koliko je to lose. Jedna bonzita ima oko 18gr UH i 3 gr masti. E sad ne znam da li su to slozeni ili prosti UH...Ja odprilike pojedem 2 bonzite nedeljno kad me uhvati zelja za necim slatkim, ali npr koliko bi bilo stetno da je jedem svaki dan posle prvog obroka dok idem u skolu?
Znam da ovo sve zavisi od osobe do osobe, ali recimo da sam ja jedan od onih koji ne dobijaju bas lako salo (a ni misice
)