Moze li neko da mi objasni kako je moguce dobijati misicnu masu dok je on npr. u kalorijskom deficitu???
a ko kaze da je u cal def?
i zar je cal deficit toliko bitan ako je za kvalitetan prirast misince mase nprpotrebno 250 gr B i 200 gr Uh...
zar je bitno koliko je to cal ako je ocigledan napredak?
a ako govrimo o KRMACENJU onda si u pravu..
onda je odista cal deficit problem ali je problem sto mi ovde pricamo o PORASTU MSIICNE MASE a ne TELESNE TEZINE..sto su dva razlicita pojma...
tako da ti je sve objsanjeno veoma jednostavno
meni odista nije nikako jasno da ljudi i u 21 veku ne ralzikuju sta je misinca masa a sta telsna tezine tj dobijanje istih.
menije jasno da je za vreme arnolda itd itd itd tj 8 tih..90tih..itd..bilo popluarno daj sto vise i sto vece..I TO JE BILA MASA...za tadsanje pojmove..cak se izlazilo i na takmicenje sa tom "masom"
ali to su sve bile obicne deble svinje koje su jele samo malo vise od obicnoh sofera i malo vrmeena provodili u teretani naravno kucnoj u garazi ili podrumu i vezvbali po sistemu KARATE BILDER..
ovo je 21 vek i meni odista nije nista jasno...da neko moze da smatra ako en dobija za 3 meseca na tezine da mu fali necega..i naravno..on skonta da mu fali UH..tj cal..i onda pocinjene besomucno nagtezanje na rizu..i onda bum...imamo cal suficit...tacno..ali imas i problem sa salom koje ce pcoeti da se gomila jer misic se gradi OD BELANCEVINA a ne od proteina
pa ako je nekom detetu dovljno 200 ili 250 gr UH za sasvreso normlano funkcinsonje orgnizma i baveci se sportom onda je za mene svako glupan ko unosi vise energije nego sto mu treba jer i malo dete zna gde ce ta energija da zavrsi na kraju