ok,pedja hvala.
znaci,drzim se one ishrane koju sam napisao vec jedno vreme i drzacu se,ne planiram uopste da menjam.
nekad tu uleti i mleko sa plazmom,znam da to ne valja,jer je prost UH i masno mleko
,ali ja jednostavno ne znam iz cega vise da pojacam kalorije,kako bih ostvario suficit.
jako tesko,ali bas jako tesko dobijam masu,imam 75kg vec jedno godinu dana,znaci nisam novajlija u ovom sportu,pa da poceo sa ovom ishranom tek nedavno,hranim se ja duze vreme pravilno,samo sto nisu kolicine bile ono kako da kazem,odlicne,nego normalne,recimo 150gr proteina i 200gr UH.
sad sam to pojacao na 200-220gr i 320gr UH (400gr rize) i planiram da ubacim jos zdrave masti kako bih povecao kalorijski unos,da brze dobijem masu.
inace,jedan sam od onih sto su pre jeli,bureke,peciva,pizze,pljeskavice sa pecenim pomfritom i nisam se gojio,stomaka nemam,znaci metabolizam mi je bas bas brz i zato mi tesko ide masa
pre 2 godine sam koristio gainer mass20 i on mi je pomogao da nabacim mase,naravno bilo je tu i sala,ali i misica,ali sam i poprilicno ojacao,tad sam imao oko 82,83kg i bio sam dosta krupan,a imao sam mali stomacic.
tad sam saznao za ove internet forume,krenuo sam da citam,video sam koliko sam silno gresio,da se informisem,da primenjujem na sebi koliko finansije dozvoljavaju,
kilaza je polako opadala sa 82kg na trenutnih 75kg kad sam krenuo da jedem proteinsku hranu i slozene UH,ali vise nemam stomak,ali nisam ni krupan kao pre,sitniji sam.
sad mi je cilj samo nabaciti masu,jer patim od velike mase,ali naravno kvalitetne mase,ne zelim masu koju sam dobio tada pre 2 godine kad sam koristio gainer,iako sam se super osecao,svaka majica bila tesna,snage na pretek,jer sam unosio brdo kalorija,i dobrih i onih losih.
sada totalno postujem ishranu koju sam vam napisao u ovoj mojoj temi,dakle 500-600gr mesa,5 celih jaja pecenh,225gr sira,1 tunjevina,400gr pirinca kuvanog,u danima OFF koristim 300gr pirinca,ali ja sam i dalje iste velicine od 75kg.
kao sto rekoh,nekad se desi da ubacim mlazmu sa mlekom i to mi je jedini cheat obrok,sve ostalo ide po pravilu.
znaci,ocigledno da unosim jako jako malo kalorija,a ne znam iskreno iz cega da ih povecam.
-proteine da povecam,eto kazes i ti sam,nema potrebe,ipak sam naturalac i unos mi je ok
-UH da povecam mislim da nema smisla,jer bih se verovatno usvinjio,a to nimalo ne zelim
-masti,znam da treba lesnike,bademe,maslinovo ulje,ali to mi bas i nije tako jeftino,najjeftinija varijanta mi je 1kg kikirija 200din u zdravoj hrani,ali ti pedja kazes da kikiriki je za KLASU NIZI od badema,lesnika,pa sad ne znam jel da konzumiram jedno 100gr kikirikija
suplemente narucujem iz tvog shopa sledece nedelje 80%,posto mi stize neka zaradjena lova
to ce mi sad biti jedina preostala nada za masu
ako me taj kreatin,beta alanin i amino whey ne budu malo pogurali u dobicima mase,ja jednostavno ne znam vise sta da radim
da li je moguce da imam toliko sjebano brz metabolizam da sam zastao na ovih malih 75kg i da ne mogu dalje da se pomerim,ja stvarno ne znam
izvinjavam se sto sam napisao sve ovako nepregledno, s brda s dola,ispricao sam ukratko moju pricu sto se tice teretane i pokusaja dobijanja sto vece mase.
PS,samo da napomenem,imam jednog kolegu u teretani,koji ima oko 115kg,uglavnom je sve u misica,znaci zverska gradja,nesto jako malo sala.
jede 3 puta manje od mene,a izgleda toliko ogromno,cak preskace obroke nakon treninga kad su telu potrebni proteini i UH,i to preskace iz razloga da se ne bi dodatno ugojio.
eto kako neko jako lako nabacuje masu,dok neko bukvalno davi se u hrani i ne moze da dobije ni mrvicu mase.
jos jednom,sorry na ovako nepreglednom postu,ali ispricao sam ono sto sam hteo vec jedno duze vreme i hvala svima koji budu ovo procitali i koji budu hteli da pomognu na neki nacin.