Novembar 01, 2024, 05:25:54 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: F1 ISHRANA ishrana ishrana  (Pročitano 2864 puta)

Van mreže wlada_85

• Član
  • *
F1 ISHRANA ishrana ishrana
« poslato: April 17, 2010, 02:35:26 posle podne »
Ovako, imam 178 visine i 82 kg...
Chim ustanem ujutru idem u teretanu, podelio sam program tako da idem svaki dan (standard pon,sre,pet sa tim shto utorkom i cetvrtkom radim samo trbushnjake...)
I barem dva puta nedeljno neko trchanje, bilo basket, trchanje, ili brzi hod.... minimalno oko 20 min...
E sad, pored povecanja mishicne mase treba da istopim naslage... :) Kupio sam whey koji popijem posle treninga, i nekih sat vremena posle doruchkujem... Iz ishrane se trudim da izbacim hleb, slatkishe... I pred spavanje popijem kazein, i ne jedem nishta posle 7....

E sad, problem su mi ostali obroci.... :)
Svuda se moze naci, jedi hranu bogatu proteinima, jedi ovo, ono..... Ali nigde da nadjem neka konkretna jela (recepte)... Moja mama, ona je nauchila one recepte domace kuhinje koji krecu sa "u tiganj stavite kashiku masti", a gibanica mora da bude chetnichka... :)
Naravno, ne mogu da preskachem ruchak, ali mogu sam da spremim neshto ili da dam mami neki recept i da kazem to mi treba.... :)
Pa da li znate gde da nadjem neke dobre recepte??? Napishite mi shta vi naprimer jedete dva dana za redom... :)
HVALA PUNO... :)

PS. Voleo bih recepte koji ce da budu izbalansirani sa proteinima UH mastima.... I nisam izbirljiv shto se hrane tiche, jedem sve (sem kuchica, skakavaca, i tako tih zivuljki...)

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
Odg: F1 ISHRANA ishrana ishrana
« Odgovor #1 poslato: April 17, 2010, 02:51:29 posle podne »
Ovako, imam 178 visine i 82 kg...
Chim ustanem ujutru idem u teretanu, podelio sam program tako da idem svaki dan (standard pon,sre,pet sa tim shto utorkom i cetvrtkom radim samo trbushnjake...)
I barem dva puta nedeljno neko trchanje, bilo basket, trchanje, ili brzi hod.... minimalno oko 20 min...
E sad, pored povecanja mishicne mase treba da istopim naslage... :) Kupio sam whey koji popijem posle treninga, i nekih sat vremena posle doruchkujem... Iz ishrane se trudim da izbacim hleb, slatkishe... I pred spavanje popijem kazein, i ne jedem nishta posle 7....

E sad, problem su mi ostali obroci.... :)
Svuda se moze naci, jedi hranu bogatu proteinima, jedi ovo, ono..... Ali nigde da nadjem neka konkretna jela (recepte)... Moja mama, ona je nauchila one recepte domace kuhinje koji krecu sa "u tiganj stavite kashiku masti", a gibanica mora da bude chetnichka... :)
Naravno, ne mogu da preskachem ruchak, ali mogu sam da spremim neshto ili da dam mami neki recept i da kazem to mi treba.... :)
Pa da li znate gde da nadjem neke dobre recepte??? Napishite mi shta vi naprimer jedete dva dana za redom... :)

PS. Voleo bih recepte koji ce da budu izbalansirani sa proteinima UH mastima.... I nisam izbirljiv shto se hrane tiche, jedem sve (sem kuchica, skakavaca, i tako tih zivuljki...)
85 godiste si?????
nema tu ne znam kakvih recepata...jednostavno skuvas belo i pojedes ga...ali mislim da ima tema RECEPTI pogledaj malo u NUTRITION pa nadji
p.s ako jesi 85god znaci da imas 25 godina i MORAS DA RUCAS STA TI MAMA spremi???
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže tenssa

« Odgovor #2 poslato: April 17, 2010, 02:57:24 posle podne »
Nema recepta, jefitnije ce te izaci cista hrana nego tamo sa nekim zacinima i glupostima.

Meso mozes kuvati ili kupiti teflonsku tavu (ne skupu tefalovu, ima jeftinijih teflonskih tava), a mozes i u foliju pa u rernu...

Nemas proteinske recepte, samo konzumiraj hranu bogatu proteinima zivotinjskog porijekla..imas na forumu koliko proteina sadrze odredjene namirnice...

Van mreže wlada_85

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: April 17, 2010, 03:08:32 posle podne »
Da, 85 sam... Ne moram da jedem shta ona spremi, ali moram neshto... :)
E sad, postoje dva nachina, mama spremi mi ovo... Ili da spremim sam :)))))
Ili da ona spremi ono shto uobichajeno sprema :)
Ili da jedem pljeskavice u gradu ....

Da, u tekstu sam napisao ne mogu da preskachem ruchak (hehehe, dobicu batine :PPPPPPP), ne mogu da preskachem ruchak u smislu da ne jedem, a shto se keve tiche ako mogu moglo bi i da ne jedem uopshte....
Da, jedem belo (na roshtilju)... Tunjevina... ....

E sad, pasulj kuvani sa malo mesa bez zaprshke i masti je OK... Ali mora da ima josh tih namirnica.... (boranija grashak pirinach... To nema proteina puno...)
E sad, shta josh moze....
Plazma keks.... :PPPP

Ono, gledam po netu, prikazuju neshto (lichi na pasulj), ne znam ni da li ima kod nas da se kupi... 30gr proteina na 100... ITD....

Aj aj, malo predloga potamanih sve pilishtorce a i tunjevine ce da me omrznu :PPPP

Van mreže wlada_85

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: April 17, 2010, 03:09:25 posle podne »
PS... Hvala na odgovorima.... :)

Van mreže tenssa

« Odgovor #5 poslato: April 17, 2010, 03:37:45 posle podne »
Ne racunaj te biljne proteine...samo zivotinjskog porijekla...

Van mreže kopa

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #6 poslato: April 17, 2010, 04:10:12 posle podne »
mnogo njih pisu pravilnu ishranu a nepostuju to ni 50 posto treba dosta para da bi se ispostovala ishrana plus suplemeni

Van mreže aleksandar84

• Middleweight Member
« Odgovor #7 poslato: April 18, 2010, 10:20:18 pre podne »

prvo moras da odlucis da li hoces masu ili definiciju, ne moze i jedno i drugo, kada to odlucis u odnosu na to koriguj kolicinu UH iz ishrane koju sam ti OKVIRNO napisao ispod

whey ustedi, tako sto ces ga piti samo posle treninga (sa dexom ili maltom), jer posle dorucka i nema neku svrhu osim ako za dorucak jedes neki goli UH, a i tad je slaba vajda, zato sto se u toku dana piju protein blendovi

dobro je da imas para za kazein (da ne moras da imas bliski susret sa ELLA sirom) ali taj kazein treba da popijes maltene pred spavanje, a poslednji cvrsti obrok treba da ti bude oko dva sata pred spavanje (to zavisi od tebe,da li ce ti remetiti san), znaci to sto ne jedes posle 7 je greska

evo ponavaljam se sa ove teme http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,17960.msg223245.html#msg223245
ne bi bilo lose da procitas

1 obrok. 7 belanaca,2 zumanca, ovsene kasika maslinovog

2 obrok. pirinac + 200 gr belog + povrce

3.obrok, pirinac + 200 gr belog+ povrce kasika maslinovog

3 obrok. pirinac + 200 gr belog+ povrce

4 obrok. tunjevina+ povrce

5 obrok. ako imas pare kazein, ako ne ella sir pola kante

umesto nekog obroka sa pirincom ubaci krompir

kupi multivitamin/mineral kompleks

ako zelis da imas vidljiv uspeh moras da zaboravis na gurmanluke i da skapiras da je ishrana u ove ciljeve prilicno dosadna, posle nekog vremena bezukusna i da ti glavni motiv dolazi iz glave da istrajes u njoj, jer nema nekih posebnih recepta koje bi mogao kevi da poturis i da se zena saplice da ti sprema, znaci kuvano belo ili u rerni ( u alu foliji spremljeno) ili sa rostilja (da ga bas ne natapaju kao sto znaju sa mascu ili uljem) itd. itd....

uzmi citaj forum, to ti je moja topla preporuka, kako sebi ne bi napravio kontra uslugu...

pozz

odlicna tema da ti se jos malo neke stvari izbistre http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,11821.0.html
ako se odlucis za skidanje masti prostudiraj ovu temu http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12074.0.html
« Poslednja izmena: April 18, 2010, 10:27:13 pre podne aleksandar84 »

Van mreže weasel

• Middleweight Member
  • o_O
« Odgovor #8 poslato: April 18, 2010, 03:49:20 posle podne »

E sad, postoje dva nachina, mama spremi mi ovo... Ili da spremim sam :)))))

Pa odlicno al ozbiljno ako imas ta 2 nacina ...
izaberes drugi i extra
For me , life is continously being hungry.