Da, stara garda, ucili iz knjiga ko zna koliko starih i zato se i dalje drze tih uvjerenja...cini mi se da jako malen broj doktora prati seminare i najnovija istrazivanja sto se tice ishrane i dodataka ishrani na organizam.
Secam se da u knjizi iz biohemije za medicinski fakultet (koja je pisana sigurno pre 15 godina) recimo pise, parafraziram, "danas se koriste izolati proteina koji su se odlicno pokazali u lecenju jetre"
Ne bih rekao da problem lezi bas u knjigama, cinjenice kao cinjenice kako sta radi u ljudskom organizmu su poprilicno tacne, ali niko nas ne uci tamo nutricionizam u detalje, ono malo informacija koje pisu o tome su cista osnova, a i koliko znam ni u jednoj knjizi ne pise da su suplementi losi. Ono sto jeste problem je upravo sujeta lekara i sto dozvoljavaju sebi da se petljaju u stvari za koje nisu kompetenti a koje i ako ih ne nauce na fakultetu valja se sam obrazovati jer je to danas potreba. Ako si neurohirurg, ne razumes se u sve! (skoro sam dobio neke savete od neurohirurga da imam glavobolje verovatno od "tih" proteina...)