Ne znam sta da mislim o doktorima i njihovim savetima. S jedne strane radi se o obrazovanim ljudima, koji bi trebalo da znaju o zdravlju više nego prosečan čovek, dok s druge često i oni sami vode nezdrav život i mnogi nikada nisu pokušali čak ni neku dijetu da drže, o sportu da ne govorimo. Svaka čast izuzecima.
Verujem da mnogi od njih misle poput potpunih neznalica da su i supsi hemija, jer nikada nisu ništa pročitali o tome, a znaju da dele savete. Kada sam tražio od doktorke koja mi je preporučila da ne koristim suplemente da mi objasni zašto su štetni, ona ih je uporedila sa velikim i svim istim jabukama u nekom supermarketu, koje zbog tih osobina nisu prirodne!? Tako se ona izrazila.. Drugi doktor mi je preporučio da za masu pijem jaja od prepelice. :-)
Za profesionalizam u sportu nema dileme, nije baš najzdravije, prevelike težine i opterećenja oštećuju kardiovaskularni sistem u manjoj ili većoj meri.
Kako se bavim poslom koji je upravo vezan za analizu najrazličitijih supstanci, između ostalih i prirodnih proizvoda, u prilici sam da često saznam kako je podela hrane i dijetetskih proizvoda na zdrave i nezdrave, korisne i nekorisne često veoma relativna i promenjiva, jer se stalno otkrivaju nove činjenice.
Za nešto što ne zanima uvek ću prvo potražiti naučni dokaz, onda poslušati ljude koji su nešto probali na sebi i koji imaju iskustva u toj stvari ... a doktori neka rade ono što znaju i za šta su se školovali.