Ok. Recimo da sam bio konfuzan i zbrljao pitanje do daske. Taj deo- relacija ishrane i svega što je njena posledica mi je kristalno jasan, time sam bio zaokupljen poslednjih 15-ak nedelja koliko sam na forumu, i sve što mi je bilo nejasno bilo mi je razjašnjeno. Osećam da sa filozofijom ishrane i suplementacije mogu da se kvalitetno nosim, i mogu da kažem da u zadovoljavajućoj meri razumem šta, kada, i zašto. U dobroj meri i treningom, na nivou na kome sam trenutno.
Fokusirao bih pitanje- ono što ne znam je: kada je vreme za režim dobijanja, a kada za režim gubljenja. Na režimu gubljenja sam od N. Godine, i količina viška masti nije značajna. Postoji li neko pravilo, ili neki empirijski kvalitetan sistem periodizacije tokom godine- kada raditi masu, a kada defku? Primer-
" raditi 3 meseca defku, pa 3 meseca masu, pa opet u krug" , ili...
" 8 meseci masa, 3 meseca defka, mesec offf, pa opet u krug..." Pod "periodizacijom treninga" sam se malo nesretno izrazio- nisam mislio na trening, već ceo režim (dobijanje ili gubljenje- koliko sam shvatio, nema trećeg).
Sada sam na 15% bf, sa
a) količinom kvalitetnog mišića koja slooobodno može da ide gore,
b) masnoće koja slobodno može da ide dole još nekoliko % - opaliti sada keto i isušiti se totalnoRudimentarno pitanje- šta je bolje prvo? Pomozite da ne lutam i ne gubim vreme na mogućim greškama. To bi mi pomoglo da napravim trasu za naredni period, i kratkoročno i dugoročno. Osećam da je odgovor da je sve individualno, ali se nadam da će neko ispaliti makar svoj sezonski režim. U međuvremenu dalje kopam po forumu, gde je odgovor sigurno na milion mesta, samo je trenutna lenjost rezultovala ovakvim pitanjima.
Recimo da je cilj od ovog momenta dugoročan ( i univerzalan)- graditi dalje mišić, i spuštati %bf do 10%. Dugoročan u smislu... bez ikakvog vremenskog ograničenja, sad je pitanje šta prvo odrediti kao kratkoročan cilj- raditi na masi, ili oguliti skroz naskroz ovo što ima, pa odatle krenuti na izgradnju mišića.
Sad sam zatrpao gomilom reči, nadam se da će biti strpljenja da se pročita