Pojma nema sto sve treba da prodje neko da bi dobio licencu da sudi u fudbalu. Priznajem, pojma nema o tome, iako znam da na ovim prostorima 99% ljudi snaju sve.
Da bi neko bio suspendovan, potrebno je neko da se zali na odluku, pismeno. Dali ti znas da je neko to uopste uradio do sada?
U svim organizacijama postoje komisije, pa i sudijska.
Znas, mnogo je lako da se kritikuje, ali sve te kritike napisane ovde ili onde, razmenjne na stolu uz kaficu i drustvo, ne postizu cilj da bi se ovaj sport pridvizio ka boljem. Zasto? Zato sto je sve to receno na pogresno mesto. Kome bi to sudije ovde na ovome forumu, ili na bilo kojemu drugom, dali obrazlozenje zasto su sudili kako su sudili?! Tebi? Izvini prijatelju, ali to tako ne ide. Ako zasita imas neke dobre ideje, zasto jednostavno ne postanes clan odbora neke organizacije, pa da sve to sprovedes u praksi i pokazes kako se to radi. Usput i zaradis nesto.
Znas, svi nesto pricaju da neko organizuje nesto da bi zaradio. Ko je glup, ako ima biznis (organizovanje takmicenja) pa da sam sebi sjebe taj biznis, dozvoljavajuci da se sudi kako ne treba?!
Evo, ja organizujem takmicenja u MK, i verujmi nije mi bas sve jedno kada se takmicenje zavrsi, a ljudi pocnu da pricaju da smo nekog ostetili, namerno. Svako ko organizuje takmicenje zeli da mu to takmicenje bude uspesno. A ne da bi sjebao nekog namerno i usput zaradio brdo love, pa da kaze, zbogom sirotinjo.
Ovo sto iznosim ovde, nema veze sa takmicenje koje se odrzalo u BG. Nego, i ja sam da se sve to sankcionira, kako bi bilo sto je moguce pravilnije (definicija za to neznam, jer sam siguran da ce se na svako takmicenje u BB pojaviti neko ko je nezadovoljan sudujskom odlukom. To ima na velikim takmicenjima, gde sude profesionalci, pa ne na ovako mala i lokalna takmicenja). Ali mora da se zna red. Sve to ide pismenim putem.