Posto sam bio na takmicenju od pocetka do kraja sto mislim da je trebao da uradi svaki ljubitelj ovog sporta i koji kaze da je karta skupa i da ne vredi , setite se samo koliko ste puta bili na nekoj hebenoj kafi sa nekim cisto reda radi i dali te iste pare !
Da krenemo od organizacije , posto sam rodjen u Beogradu , sramota me je da ona iole mala dvorana Doma Sindikata bude onako jadno popunjena , okrivi bi totalno savez za katastrofalnu organizaciju , tu pre svega mislim na reklamu pocevsi od postera , a zatim reklamiranja takmicenja , a samim tim i jadnom posetom !
Sramota me je kada vidim kako nam savez funkcionise , pocevsi ko nam je predsednik , a zatim kako sudije sude , pa preko voditelja koji je odradio posao cisto da uzme kintu , novcanih nagrada koje su bedne i sramotne sto pokazuje i sarkasticna reakcija publike na iznos od 100e , price da ce biti i proteini kao nagrada , najave u novinama da ce gost pozer biti Hristomir Hristov ... A bas me interesuje kolika je sudijska dnevnica bila ako neko ima jaja da napise !
Ali da se na trenutak zaboravi to sve sto me uzasava u nasem bodybuildingu i da se fokusiram na ono sto je bilo na bini.
Najzad OPEN cup je doneo zanimljivosti neke i dobru konkurenciju i neizvesnost u vecini kategorija.
Juniori - 1. Slovak - zbunio sve , a ledja , noge , pre svega zadnja loza kojom ni vecina seniora ne moze da se pohvali, da i list takodje . Mozda da je bio u malo manje zaliven , bilo bi ga zanimljivo videti pored Terze i Sase Stankovica !
2. mesto crnogorac dobar potencijal ...
Body classic - Odlicna konkurencija , ali koliko svi navijali za Tozu , realno Djura ga je zasenio , samo tgo izgleda ne prolazi kod sudija vec ko zna sta ! Jovanovic sjajno napredovao cak imao i najbolje grudi u kategoriji i sa njegovom visinom , odusevio barem mene.
Zene bodybuilding - Branislava pobedila Milku , mozda samo zbog nekih drugih stvari sto nemaju veze sa sportom , ali dobro...
Body fitness - sve jasno i realno
fitnes - Bojana je cudo ! Svaka cast !
Veterani - Madjar sjajan i drago mi je bilo videti treceplasiranog italijancica koji u pozira u stilu F.Zane-a
Muski bodybuilding - sve kategorije prosle kako treba , do apsolutne gde sam patriotski navija za Stanka , ali priznajem da je Terza bio bolji , ali ne mnogo koliko svi pricate , po mneni je Djura vise ostecen , ali to ociglledo ovde ne sme da se napise .
Pohvalio bi i Djuru i Terzu koji su prihvatili poraz na pravi nacin i ako ga a nisu zasluzili , ali tu oni ne mogu nista i momci svaka vam cast !
sve u svemu vrfedelo je 5h gledanja i da je srece da se nesto promeni , pa da nagrade budu vece , pravednost sudija , ali to je ocigledno borba sa vetrenjacama !