Slazem se u potpunosti da je ishrana ono sto pravi dobra tijela, i da to treba biti prioritet, naravno ovim ne zelim ni u jednom trenutku da skrenem paznju sa adektvatne stimulacije u GYM-u, ili dobrom odmoru u pravim terminima (znaci ne od 04-14h) ali mislim da je mnogo manja filozofija, pogotovo za onoga ko nije bas od juce u teretani da odradi pravi trening, vec da je pravi izazov nakon tog treninga odraditi sve ostalo kako treba....
Ljudi me pitaju kad ce rezultati... mislim da neko ko se sa "klasicne prehrane" prebaci na kvalitetan plan ishrane sa visokim unosom proteina vrlo brzo vidi svoje tijelo da se mijenja, ne govorim o tome da je dobio toliko i toliko cm ili podigao svoju kilazu vec da jednostavno te misice koje je taj dan odradio mnogo bolje osjeca kada nakon tog treninga recimo u 10 ujuto do lijeganja unese makar 5 dobrih cvrstih obroka, potpuno druga prica od onog kada taj dio ne odradimo kako treba...
To je predpostavljam taj osjecaj o kojem Lazic govori....
Stimulisati snazno misice a onda se razvaliti sa velikom kolicinom dobre hrane... pustite gr po kilogramu i ostalu matematiku vec se vodite onim sto vise to bolje kvalittne hrane...
Sto se tice upala, ili kako vi vec to zovete, osjecam svoje tijelo kako radi tj vidim svoje misice drugacijima onda kada ih nahranim kako treba, a vidim ih mnogo drugacije kada to ne odradim, a isto su stimulisani u gymu... ima jos faktora ali opet ponavljam da mislim da je presudno to sta se uradi nakon cijepanja u teretani, neovisno o tome da li ja ili neko drugi koristi AAS ili sta vec, potpuno sam svjestan da sa tom pomocu ja ili bilo ko (naravno pod uslovom da ih koristim na pravi nacin - sto opet nije slucaj sa velikom vecinom) cu ostavriti nesto bolje rezultate (Dave Palumbo tvrdi da je to 15%) ali i dalje je poenta u ishrani...
Momci po teretanama cesto uzimaju kao alibi to sto nisu na AAS-u tome sto nemaju rezultate a tvrdim da svi oni sa kojima sam komunicirao i nemaju rezultate da je to zbog lose i nedovoljne prehrane a ne zbog toga sto su "jedini" oni naturalni i da zbog toga kasne, i cak da je mnogo manje bitno urade li jedan ili drugi split od samog tog sto unesu nakon tog treninga...
Kazem opet da ni najmanju ruku ne skidam nista ozbiljnom treningu ali morao sam da se osvrnem jer koliko vidim oko sebe vrlo, vrlo malo ljudi unosi dovoljno kvalitetne hrane i tu lezi problem cijele price...