Ev da ne otvaram novu temu, postait cu pitanje ovde...
Situacija je sljedeca...Nije bilo do sada treninga a da nisam dobio upalu koja je potrajala NAJMANJE 2 dana...a sad je stavr takva da mi upale traju maksimalno dva dana. Do treninga sigurno nije, trninzi su intenzivni, svaki trening nanovo sebi sastavim,..zadnja dva mjeseca u treninge stalno ubacivam dropp-setove ili rest pauze, i s obzirom da vec dugo treniram (preko 4 godine) uspio sam u zadnja dva mjeseca uz takve intenzivne treninge da vidno naglo napredujem... a i ishranu sam dodatno popravio uz takve treninge.. povecao unos UH a pogotovo proteina.
Juce odradim trening ledja, zadnje dvije vjezbe jedva sam i odradio koliko sam bolove u latisimusima imao,...trening ni jedan mi ne prelazi 50 minuta-...istezanje obavezno nakon svakog treninga...ali jutros skoro da i nema upale
Pogotovo ruke kad raidim... nekad je upala znala i da potraje 4-5 dana. (radim svako 6 dan jednu misicnu skupinu) ..tako da mi je bilo taman izmedju ciklusa da se oporavim. Sada ruke se oporave u roku od dva dana maksimalno, iako puno eksperimentisem (INACE) na treninzima..variram s brojem ponavljanja, naglasavanje ekscentricnog djela,..obicno zadnja serija svake vjezbe bude ili dropp ili sa rest-pauzom. Napretka ima... ALI UPALE NESTAJU... dal to treba nesto da znaci
dal se mozda tjelo naviklo na ovaj ritam treniranja, ...da mijenjam nesto.. mada opet ponavljam, napretka ima..
Cak i ne odmaram previse u toku dana, posebno u zadnje vrijeme,,stalno nekakvi poslovi itd..uglavnom uvijek u pokretu..ali obroci su redovni...