Uh kako volim ovakve teme
ja sam na megatrendu a dosla sam sa medicine posle 3godine smaranja i oholog ponasanja profesora za iste pare....
Na drzavnom moze i besplatno da se studira, hvala bogu bez mnogo problema, oni koji ne mogu i nisu za drzavni (ako se izuzme prva godina, posle se predje na budzet)
inace svi moji drguovi i drugarice a mnogo ih je bilo na ekonomiji su odustali i presli ovde,neki su im se ispiti priznali.
Hvala bogu samo jedna moja drugarica je presla sa ekonomije na BK, nije "kapacitet" za drzavni faks, naravno i srednju je jedva zavrsavala...
bolje sto pre da zavrsis fax nego da zarad neke drzavne diplome studiras 6godina
Bolje za sta? Mislis da ces sa diplomom megatrenda moci da se zaposlis negde a da nemas vezu? Svaka cast na optimizmu... Ako i dobijes posao a da nije preko veze ne mislim da bi se bilo ko pametan tim poslom zadovoljio...
Uvek kad se pomene privatni faks setim se neke dalje sestre, isli smo u isto odeljenje, jedva je bila vrlo dobra u osnovnoj. Devojka je posle zavrsila nekako ekonomsku, i upisala megatrend. Proslo leto se sretnemo i malo o faksu i pita me ona sta sam uradio, ja kazem fali mi jedan za uslov. Tek ce ti na to ona " ja sam ocistila godinu u junu, bas sam ucila i super je na faksu", bas tim recima. Sta reci posle na to? Ja bih na njenom mestu cutao, ona se ponosi time... Naravno zna se kojih je mogucnosti neko ko je u osnovnoj bio jedva vrlo dobar, to sve govori...
a bas cu da te vidim kad na 1godini das matematiku i posle racunovodstvo dal ces pricati tako
Dao sam iz prve i matematiku i racunovodstvo kod Kate sa visokim ocenama (9) i ne mislim da su ispiti teski uopste, jesu za one iz "dobrih" gimnazija i svih ekonomskih, ali oni naravno nisu reper... Matematiku sam spremao 7 dana (procitao knjigu) i ni jedan jedini zadatak nisam provezbao, toliko o tome koliko je taj ispit ozbiljan za nekog ko u srednjoj nije gubio vreme. Racunovodstvo se spremi za 2 nedelje ako ne ucis napamet, ako ucis onda ti ni 2 godine nece biti dovoljne.
a da,pa ajd dodji kod cuvenog oskara kovaca koji je na ekonomiji predavao pa polozi ekonomiju regiona ili diplomatiju i komparativne politicke sisteme kod prvulovica,mikro i makro ekonomiju kod gnjatovic,pogledaj im biografije pa pricaj onda
Cudno kako svi ti koji ne mogu da zavrse drzavni pobegnu na privatni i odjednom postanu extra studenti, a opet pricaju kako je tesko i kako se kvalitetno radi. Dok sa druge strane nesto ne vidim da se prelazi i sa privatnih na drzavni... Zbog tog Kovaca, Gnjatovica i drugih nisam cuo da je neko presao na drzavni...
Uvek se moze postaviti i pitanje sta je u stvari gubljenje vremena, da li recimo 7 godina na drzavnoj ekonomiji ili 4 na megatrendu. Jer posle 7 godina na ekonomiji bar znas zasto si ucio i nije bilo dzabe, dok su godine na megatrendu potpuno uzalud potrosene (ako i dobijes posao to je preko veze, a za taj isti posao ako vec imas vezu nije ti ni trebala diploma).
I zasto se uvek svi ravnaju prema najgorima, mislite da na drzavnom nema ljudi koji daju sve u roku i sa prosekom preko 9?
Za Munju i Waesel-a:
Slobodno upisite drzavni, i ne obazirite se mnogo na te price koje kruze, obicno su to price najgorih studenata... Za 2 godine koliko sam na drzavnoj ekonomiji nisam naisao ni na jednog profesora koji se izivljava, ili na ispit koji ne moze da se polozi is prve ( a naravno i za politicku ekonomiju, sada osnove ekonomije, i za racunovodstvo i matematiku kruze price da se polaze po 10 puta...). Ako je za nekog izivljavanje ako na ispitu ne daju resenja ili ne moze da se prepisuje onda ok, izivljavaju se profesori. Obicno svake godine prime sve koji konkurisu, da li na budzet ili samofinansiranje ili " na daljinu", nije neki problem, ako date uslov za drugu prelazite na budzet. Srecno na prijemnom
Poz