Прво се извињавам што отварам нову тему, надам се да ћете ми помоћи.
Имам 18 година, и планирам да мало активније порадим на себи. Нисам од јуче у спорту, ватерполо сам шибао годинама, али сам престао скоро због неких повреда. Стицајем околности имам доста реквизита кући па ми теретана није неопходна. ( барем ја тако мислим ) Висок сам 190цм и имам 99кг, нисам тром, цео живот сам у спорту, и увек сам био у кондицији, па и сада мислим да јесам. Верујем када би мало редковао исхрану и појачао тренинг, да би могао да од себе направим нешто. Једно 10кг да скинем, верујем да би мишић дошао до истицаја. Масне наслаге су ми највише таложене на стомаку ( пиштољи
), и можда да затегнем мало групи. Али то није толико очиглено, барем не преко одеће.
Кући имам џак, бициклу, две бућке од по 12,5кг, клупу за трбушњаке, струњаче, шипку ( за савијање ). Имам вољу да активно тренирам, и надам се да ћете ми помоћи у плану вежби и свему што иде ка мом смањењу килограма, и истицању мишића.
Ја схватам да ми је највећи проблем исхрана, ево могу да вам опишем један стандардан дан.
- Доручак ( 12х ) - 2,3 кришке хлеба са мајонезом и неком шунком + чаша јогрута
- Ручак ( 16х ) - зависи шта се кува... Стандардан ручак, без преждеравња ( месо,кромпир, поврће...)
- Вечера ( 21х ) - највећа бољка, обожавам да вечерам - 4,5 кришки хлеба са неким намазом и шунком, кобасицом + чаша јогурта, или пакет виршли...
- неке ужине немам, не једем претерано слатко ( евентуално штанга чоколаде... и то не сваки дан ), или неке грисине, бомбоне, глупости...
Шта то треба да редукујем, а да превише неоптерећујем родитеље у неким мојим прохтевима
Ево прекључе сам одрадио тренинг, и даље сам под упалом ( први после пар месеци )
Бицикл - 8минута ( брзо )
Шипка - 4х15
На клупи ( импровизованој )
-Бенџ ( са две бућке ) - 4х10 ( 10кг једна )
-Развлачење - 4х10 ( 7,5кг )
-Потисак - 4х10 ( 12,5кг )
Бицепс ( обичан ) - 4х10 ( 10кг ) - прво једна па друга
Бицепс ( обе руке наизменично, у стојаћем ) - 4х7 за обе( 10кг )
Бицепс ( обе руке наизменично, у седећем ) - 4х7 за обе ( 10кг )
Трбушњаци на клупи - 5х20
И колико ми уопште тренинга препоручујете, и како да их вртим, гледајући реквизите које имам.
Хвала у напред свима! Очекујем ваш савет...