Overeem se vraća u Strikeforce
Nakon dugo čekanja i raznih špekulacija napokon je potvrđeno da će se Alistair Overeem ponovno boriti za Strikeforce organizaciju, gdje je i prvak u teškoj kategoriji.
Povratak bi se trebao dogoditi 15. svibnja u St. Louisu, protiv Bretta Rogersa. Ovo će Rogersu biti prva borba nakon poraza od Fjodora Jemjeljanenka u studenom prošle godine.
Overeem je titulu osvojio u studenom 2007. godine, ali ju nije ni jednom branio, prvo zbog ozljede šake, a zatim i zbog obaveza prema K1 organizaciji.
Na istom turniru trebao bi se boriti i Andrei Arlovski, bivši UFC prvak koji se nedavno vratio u ring, ali boksački, odradivši egzibicijsku borbu. Njegov protivnik će biti Antonio Silva.
Još uvijek je pitanje kada i protiv koga će se boriti Fjodor s obzirom da su njegovi promotori i Strikeforce zapeli u pregovorima, iako se i dalje šuška o dvoboju protiv Fabricia Werduma, također na istom turniru.
Fjodorov tim: Overeem je samo steroidni siledžija
Ljudi iz M-1 Globala krenuli su u promociju sad već potvrđene borbe njihove zvijezde i Brazilca Fabricija Werduma. Na opasku da Werdum ipak nije borac kalibra Rogersa pa da niti borba protiv njega neće polučiti toliki medijski uspjeh, prvi čovjek M-1 Globala Vadim Finkelchtein odgovara:
"Kada smo promovirali borbu protiv Rogersa svatko je razmišljao na svoj način. Ljudi su mislili da će borba biti laka za Fjodora, da će ga srušiti na parter i brzo završiti. To, pokazalo se, nije bio slučaj. Ista situacija je i sa Fabricijom, nitko ne zna što će se dogoditi i to je najljepša stvar u MMA-u. Nije bitan protivnik, bitno je ime Fjodora Jemelijanenka koje privlači mnogo pažnje. Trenutačno nemamo boljeg kandidata za borbu", objasnio je menadžer za jedan ruski list.
Razumljivo, opet se potegnulo pitanje Alistaira Overeema. Finkelchtein nije bio nježan.
"Osobno mislim da Alistair Overeem nije dosegnuo dovoljan nivo da bi se suprotstavio Fjodoru. Pobijedio je samo mnogo boraca koji nisu ime u MMA-u. Svladao je Buentella i nestao iz Amerike na više od dvije godine. To je jednostavno smiješno. Fjodoru ne može ništa ponuditi, osim da je steroidni siledžija. Osim toga, morate biti svjesni da je Werdum pobijedio Overeema u Prideu prije četiri godine."
Nizozemac ipak u svojim rukama drži titulu...
"Mi se ne borimo za titulu. Strikeforce je naš partner. Sve titule, bilo one u UFC-u, Strikeforceu, Dreamu..., samo su medalje. Fjodor je iznad tih stvari. Mi smo zainteresirani za nivo protivnika koji će podići ovaj sport među fanovima", objašnjava Fjodorov menadžer. Borba protiv Overeema definitivno otpada.
"Točno. Više smo zainteresirani za borbu protiv Josha Barnetta koji je još uvijek diskvalificiran. Kada se vrati i ako jednog dana bude čist na doping testu, razmislit ćemo o borbi s njim."
Finkelchtein je na kraju upitan je li UFC kontaktirao M-1 od posljednjih pregovora koji su se dogodili prije gotovo godinu dana. "Ne, UFC nas nije kontaktirao. Mislim da nisu spremni ispuniti naše uvjete. Imamo vlastitu organizaciju, turnire i partnere. Za nas je puno isplativije funkcionirati bez UFC-a."