I, DAN BROJ 4
OVAJ DAN RADIMO SAMO NOGE, ODNOSNO KVADRICEPS, ZADNJU LOZU I GUZU. OVO ZADNJE NE SMEMO DA ZABORAVIMO, PA STIGLO JE LETO
- "SUTIRANJE", 3 SERIJE PO 15, 12 I 10 PONAVLJANJA, pogledati sliku
- CUCANJ, 3 SERIJE PO 12, 10 I 8 PONAVLJANJA, pogledati sliku (noge tj stopala trebaju biti u sirini ramena, stopala ravno, idete duboko u cucanj odnosno malo ispod nivoa kolena - ako malo rasirite noge, i stopala okrenete prema vani i tako radite cucanj, onda cete aktivirati i unutrasnji deo bedara. Ako mozete, radite i jedno i drugo)
- ISKORAK. PROBAJTE AKO MOZETE ISKORAK DA RADITE U HODU. JESTE TEZE, ALI VERUJTE MI, NEMA SANSE DA REZULTATI IZOSTANU 3 SERIJE PO 16-20 PONAVLJANJA TJ ISKORAKA, pogledati sliku
- MASINA ZA ZADNJU LOZU, LEZECI STAV. 3 SERIJE PO 12, 10 I 8 PONAVLJANJA, pogledati sliku.
Vekiki sam obožavatelj vježbi za noge, pa bi voljela s vama podijeliti moj trening.
1. smith mašina: iskorak, 12 ponavljanja za svaku noga. Nakon toga odmah radim duboki čučanj, noge stavim malo više prema nazad, napravim minimalno 12 pon., nakon toga skupim noge, još ih malo više povučem prema guzi, 15 pon. minimalno. I gotova serija!
Radi se o opadajučim serijama, krećem sa 60-70 kg.
2. leg press + ekstenzija ili leg press+fleksija.
-leg press; krečem sa 70 kg, 12 pon, nakon kojih odmah napravim 20 pon. za listove. Nakon svake serije povećam za 10 kg.
Fleksiju i ekstenziju radim uvijek pumpanje, sa malim kilažama i puno ponavljanja.