To volim da cujem...
Vidis, unosenje vise hrane od potorsene me opet baca u rebus sa obzirom da brstim salate i jedem ribu pa sad i koliko toga da pojedem da bi dobila na masi...meni nesto vise lici na nepravilnu raspodelu namirnica oko koje mi i treba pomoc.
Preko nedelje vezbam uvece jer jedino tako i mogu.Znam da uh treba jesti ujutru kako bi se potrosili u prvom delu dana ali sam tu negde na forumu citala da je bolje konzumiranje uh posle treninga pa sam ih zato prebacila za veceru.Elem, da li je pozeljno mesati uh sa proteinima,tipa pirinac i jaja za dorucak ili je za organizam bolje ako se unose ujutru cisti uh kako bi ih organizam iskljucivo koristio za potrosnju energije?
Sto se tice treninga,vikendom radim kardio ujutru na prazan stomak i to mi skroz odgovara a preko nedelje treniram u vecernjim satima.
Sto se tice zajednickog unosenja UH i proteina...naravno da DA...Ti bi i trebala da gledas da u svakom obroku u prvom delu dana imas UH i proteine, a recimo posle rucka da unosis samo proteine...naravno salate mozes u neogranicenim kolicinama..sto pre, tako i posle podne..masti na minimum u svakom obroku...eventualno malo maslinovog preko salate ili omega 3 kapsule.
Evo dacu ti jedan konkretan primer kako bi to moglo da izgleda
Obrok 1 - 25 gr proteina, 40 gr UH, salata po izboru
Obrok 2 - 25 gr proteina, 40 gr UH, salata po izboru
Obrok 3 - 25 gr proteina, 40 gr UH, salata po izboru
Obrok 4 - 25 gr proteina, 0 gr UH, salata po izboru
Obrok 5 - 25 gr proteina, 0 gr UH, salata po izboru
Obrok 6 - 25 gr proteina, 0 gr UH, salata po izboru
-----------------------------------------------------------------
Ukupno - 150 gr proteina i 120 gr UH..masti verovatno do 10-ak grama
Odlicno bi bilo da kupis whey i nakon treninga jednu i po mericu + 20 gr dextroze (prosti secer koji ovde ima svrhu, a ima ga u prodavnicama suplemenata ili zdrave hrane)
Nakon treninga bi bilo dobro da ubacis taj whey (koji ces kupiti
) ili ako ga nekupis, najbolji izbor u tom post trening obroku su ti belanca.
-25 grama proteina su ti otprilike - 120-130gr konjetine; 120-130gr pileceg belog; 120-130gr nemasne teletine; 150 gr bakalara; 150 gr oslica; 120-130gr skarpine; 120-130 gr tunjevine bez ulja; 7-8 belanaca; 200 gr Ella sira..to su sve namirnice sa gotovo 0 ili minimalno UH i masti.
-40 gr UH su ti otprilike - 50-60gr ovsenih pahuljica ili brasna od ovsa; 50-ak gr integralnih testenina; 200 gr krompira; 50-60 gr pirinca......
Ne bi bilo lose da jednom ili cak dva puta u toku nedelje ubacis dan sa 0 UH...znaci samo proteine u svakom obroku + salata po izboru..i to je to.
A za trening...ostajem pri predlogu da radis sve misicne grupe...kardio radnim danima nakon treninga sa tegovima...ovaj kardio vikendom na prazan stomak odlican izbor...i bar jedan dan daj telu priliku da odmori...