Kao sto naslov kaze, ukoliko vec ne postoji ovakva tema, a ja ne na pretrazi nisam nasao, smatram da bi trebalo pa evo, otvaram je.
Prelistao sam forum, nisam nasao sve odgovore koji me zanimaju, tj nisam primetio da se neko malo vise posvetio ovom tipu vezbaca ciji sam ja primer iz knjige.
" Ektomorfni tip odlikuje se time sto kod njega preovladavaju uzduzne proporcije nad poprecnim. Njegov rast je ostvaren na uskrb sirine i obima tela. Udovi su mu dugi i tanki, kostur gracilan i lak. Forma glave je u obliku jajeta, crte lica su ostre. Vrat je dug i uzan, ramena su takodje uzana, grudni kos je duguljast, uzan i pljosnat. Struk je uzan, koza je tanka i bez potkoznog masnog tkiva. Muskulatura je slabo razvijena.
Ovaj tip se ne odlikuje izdrzljivoscu u radu sa tegovima. On se brzo umara i gubi energiju. Zbog toga njemu vise odgovara intenzivan trening (velike tezine-mali broj ponavljanja) nego trening velikog obima."
Uglavnom kada se govori o ovom tipu (ili bilo kojem drugom tipu) cesto se naglasava da niko nije u potpunosti jedan od tri osnovna tipa, nego mesavine.E pa ja sam stoprocentni ektomorfni tip, bukvalno sve sto ovde pise je kod mene zastupljeno.
195 cm visina
75kg tezina
Pa eto ukoliko ovo nije ponovljena tem i ne bude obrisana, bilo bi lepo da oni koji imaju iskustva i znanja napisu sve sto znaju i predlazu ovakvom tipu vezbaca da preduzmu nebi li sto vise i brze napredovali.
Da ne ogranicim temu na svoj licni problem, ako neko bude raspolozen da odgovori ja cu dalje napisati o tome koliko vezbam, koliko imam para,znanja i ostalo...