Pozdrav svima.
Moje pohvale na red i kvalitet sadrzaja na forumu, sa kojeg sam procitao i naucio dosta pametnih stvari. Teme na forumu sam do sada uglavnom iscitavao i mogu da kazem da ono sto me je interesovalo je uglavnom vec neko pitao. Tako da vas ovde ne bih opterecivao sa pitanjima koja vec mogu da se nadju na forumu.Ono sto me interesuje su neke opste smernice .
Treniram dosta dugo ali to na pocetku nije ni bilo ozbiljno. Uglavnom raniuje je najveci problem bio doci do informacija iz ove oblasti.
Imam 33 godine, trenutna tezina oko 90 kg. BF ne znam koliki je ali ima tu prilicno masnoca. Pre oko 15 dana sam poceo sa dijetom na sledeci nacin 350 gr. proteina svaki dan rasporedjeno u 5 obroka, stim sto sam radio varijaciju UH po danima 150, 75, 0, 75, 150, 0, 0. Posto sam trtenutno na odmoru imao sam vremena da ujutru radim HIIT u trajanju od 20 min. a uvece sam radio trening sa tegovima po sledecem split-u:
1. Noge,
2. Grudi,
3. Ledja,
4. Ruke,
5. Ramena.
Stim sto cu u narednom periodu da spojim ruke i ramena zbog nedostatka vremena. Od suplementacije sam uzimao 6 gr. BCAA i 5 gr. glutamina pre kardija i isto to nakon a takodje pre i posle treninga sa tegovima na opisani nacin. Takodje Wey u PWM i drugim prilikama to se podrazumeva. Kada sam poceo sa dijetom pre 15 dana merio sam se i imao sam oko 93 kg. Sada nije tajna da sam ja tu dijetu primenio na osnovu onoga sto je LazicExyu opisao na drugom mestu. E sad sustina problema je da sam ja tu istu dijetu radio i prosle godine, kada sam sa 100 kg. spao na 86 kg. za nekih 3 meseca mozda malo vise. Rezultat toga je da sam sa tih 86 kg. i dalje imao gomilu masti a misici su bili onako mekani valjda zato sto su bili przni sa glikogenom. Naravno daleko od toga da ova dijeta ne valja vec sam ja tu pravio neke greske tipa da sam radio HIIT i posle trteninga nogu, suplementacija mi je bila slabija ( nisam uzimao BCAA). Za ta tri meseca sam imao i jednu pauzu od 15 dana kada nisam ni trenirao a ishrana mi je bila katastrofa zbog prirode posla kojim se bavim.
Posto slike govore vise od reci hteo sam da zamolim Pedju ili Lazica ako mogu nekome od njih da poseljem slike da pogledaju ( ako imaju vremena), jer ne bi ih postavljao na forum, posto nisu bas neke, pa da na osnovu svega toga dodjemo do zakljucka, kako bih trtebao da isplaniram ishranu za naredni period, jer cilj mi je da dodjem do odredjenog BF da to lici na nesto i da posle mogu da radim kvalitetnu masu. U jednoj raspravi Pedja je momku koji ima dosta da skida rekao ako sam dobro shvatio da ide najpre ketogenu 4, 5 nedelja pa da onda predje na varijacije. Da napomenem da sam natural ali da planiram da uzmem i AAS u narednom periodu, pa me interesuje da li to uraditi sada ili da ostavim za masu. Verovatno sam nesto i ispustio da napisem ali i ovako sam bio preopsiran. Treba to procitati.
Pozdrav