Pa pretpostavljam da misli na onu pedjinu "1,2,3 trbushnjaci za ljeto su tu"...onda se uzima 50 gr UH posle treninga... Edit:Eto...
bulldog znaci 50g dexa kad si na rotacijama stavis u PWM i to je to? tako sam i radio dok sam bio na rotacijama...
@The Bulldog hvala
Naturalni...dex zbog svog visokog GI jako iritira pankreas koji luci insulin..tu se slazemo zar ne?A kad vec upotrebljavas rec transport..onda ga upotrebi za insulin..jer je insulin storage hormon, a ne glikogen...a kada dex iziritira lucenje insulina...ajmo plasticno...insulin kao autobus..pokupi glikogen, AK i masti koje nadje u krvotoku i ubacuje ih u celije...to je proces...Naravno da ne pokupi sve...vec to zavisi od doze insulina koja je sekretovana u krvotok. Zato su igre sa vestackim unosom insulina opasne, tj. treba pazljivo to raditi..jer ako ubacis previse insa...pokupice sav glikogen koji nadje u krvotoku, a ako njega nema dovoljno, to ce dovesto do naglog pada secera-tj, hipoglikemije koja moze i hoce da izazove smrt, ako se na vreme ne reaguje.Dex kada udje u krvotok ne moze nikako da transportuje AK ili masti ili kreatin..jednostavno nema tu funkciju-mogucnost..to radi insulin.To je kao kad bi rekao da je gorivo transport, a ne autobus ili kamion koji ide na to gorivo i NOSI sa sobom namirnice...ne znam da li se razumemo.E, sad..tih 30-ak grama dex sigurno nece popuniti glikogen...jer ajde da racunamo da potrosimo oko 400-600 kalorija tokom treninga...tako da taj dex nece to popuniti, ali ce svakako biti iskoriscen...kao i proteini, creatin i sl,,sta vec uzimamo u post work sejku..jer ce izluceni insulin to da "ubaci" tamo gde je najpotrebnije, a to je upravo regija koju smo trenirali...Jbt..samo da ne pricamo istu stvar...ali svako iz svog ugla...
onda se definitvno slazemo,samo sto ja drugacije to tumacim,ali sustina je bitna;)ovo volim ZDRAVA KOMUNIKACIJA;)
Hvala svima na savetima, hvala na dijeti koju ste mi preporucili danas sam krenuo pa tamo za 6 nedelja postavicu nove slicice da vidite kako je sve to proslo
Ja ne bih isao sa 50gr dexa u pwm jer mislim da je to glupost, vec ako se ide sa 50gr. UH posle treninga, 20gr. secera, a 30gr. kompleksnih UH u sledecem obroku sa mesom...
Bolje idi 20gr. secera jer je i ta kolicina dovoljna da iziritira pankreas, a ovo ostalo idi sa kompleksnim hidratima. Ti ni na masi nemas nikakve potrebe da ides sa vise od 30gr. secera