Pedja, ovo sto si citirao se nije odnosilo na tebe....prvo sam odgovorio @igor2806 ....na tebe se odnosio samo drugi pasus gde je stavljen tvoj nick, procitaj ponovo, pretpostavljam da si na brzinu citao i stekao takav utisak.... poslednji pasus je bio namenjen milosu23
nema potrebe da se nerviras...ok, ne pokusavam ja tebe nicemu da ucim i zato sam rekao da svako dozivljava bolest na svoj nacin... ja je imam kao sto rekoh vec 16 godina , i video sam dosta primera raznih oblika diskus hernije koji su morali da se operisu, a i onih koji su se neverovatno dobro oporavili bez operacije... pricam o drugovima i nekim clanovima moje familije (tetka je 3 puta operisala, ujak je padao na zemlju od trodona i bensedina, ali se hvala Bogu oporavio, drug je letos operisao na VMA, dok pre toga vise od godinu dana nije mogao da stoji uspravno, i pio brdo lekova i svakodnevno smo bili u kontaktu jer nije nailazio razumevanje u porodici i dosta psihicki potonuo , a znas i sam kako sama povreda psihicki utice na coveka....znas kako se kaze..sit gladnom ne veruje), tako da sam bio upoznat sa svim njihovim fazama...i uporedjivao sam mojim..
glupo je raspravljati uopste cije je ostecenje vece ili manje, najvise bih voleo da je nemam jer me je mnogo kostala i ne volim da neko komentarise da li mene boli ili ne, jer taj nije prosao to sto sam ja prosao i sto prolazim..niti se ja ikad usudjujem da to komentarisem za drugog jer ne osecam i ne prozivljavam sto on prozivljava... svakom je svoja muka najteza...
ti sam najbojle znas kroz sta si prolazio i ti i tovja porodica... ja verujem ono sto si rekao, i nikad nisam dovodio u pitanje
ova knjiga je dobra, ja sam citao i stucnije knjige, ali ova ima sazete osnovne stvari koje bi trebalo da zna o samoj bolesti. Sta njemu moze da znaci to sto mu je doktor rekao da ima dikus herniju? Nista. Pa i sam si verovatno cuo koliko ljudi lupaju gluposti o njoj iz neznanja, jer nemaju predsatavu sta je. Posebno se odnosi na savaete da ima neki deda ili baba koji vracaju diskus... pa to je mehanicko ostecenje, tu nesto pukne (nukleus fibrozus) i tu nema sta da taj "strucnajk" vrati... i to je razlog sto treba da nauci sta je ta povreda i sta moze da ocekuje od nje, da ga neki nadrilekar ne sjebe jos vise..
ja sam samo pokusao da prenesem svoje iskustvo sa ovom povredom... i ako je neprikladno bilo, ja se izvinjavam