Cao svima,
Kao sto naziv teme glasi potrebna mi je pomoc oko treninga u teretani i izbora ishrane. Chitala sam dosta po ovom forumu i pronasla dosta korisnih saveta, ali sam se ipak odluchila da postavim temu i konkretna pitanja.
Imam 24 godine, visoka sam 178cm i trenutno teshka 80kg. Moja tezhina stalno varira. Ranije sam je na kratko pokushavala smanjiti raznoraznim dijetama i sve sto sam gubila se opet vracalo za neko vreme.
Imam vishka na sebi, ochigledno ali me vadi chinjenica da sam zategnuta ili mi je jednostavno kozha takva da ne delujem mlohavo samo poprilichno jako i nabijeno
Bavila sam se folklorom 10 godina tako da mogu reci da imam poprilichno nabijene i pune noge od toga (sto mishica, sto sala) - i to je problem broj jedan- dakle kako da stanjim noge? U poslednjih dve godine se bavim plesom i mogu reci da grupe mishica koje su mi stalno aktivne su noge i guza. Tu je naravno i problem broj dva - a to je chinjenica da ja godinama nisam uradila poshtenih trbushnjaka (prosli trening u teretani sam uradila 20 trbushnjaka i vec 3 dana ne znam za sebe od bolova
) .
Krenula sam u teretanu i pochela sam da izbacujem ugljene hidrate iz ishrane, ali chesto zapadam u krize da mi se jede nesto slatko. Vec 15tak dana za doruchak jedem musli sa jogurtom ili mlekom i kashichicom meda, izbacila sam hleb iz upotrebe i sve vrste testa. Takodje nemam potrebu u toku dana, sem ako ne idem u teretanu, da pijem vodu. Desi se da u toku dana popijem samo jednu chasu vode, sto je strashno, znam, teram sebe da nosam po kuci i sa sobom flashicu vode, ali je cesto ne popijem celu, jer imam osecaj da se nalivam bezveze vodom, a da pritom nisam zhedna.
Na pochetku treninga u teretani vozim bajs 20tak minuta bez opterecenja, zatim radim vezhbe za bicepse, tricepse, trbushnjake, zadnju, prednju lozhu...sa malim opterecenjem(10-15kg) i ne vishe od 3x10 ponavljanja.
Moja zamisao je da se za mesec dana dovedem u formu koliko-toliko, jer sam imala pauzu od 3 meseca kad nista nisam radila. A dugorochni plan ( za 3-4meseca) je da dodjem na neku moju optimalnu kilazhu od 65kg.
Molila bih vas da mi date neke predloge.
Hvala unapred