Pre nekog vremena sam primetio da mi u levom ramenu, izmedju prednje i srednje glave kod one kosti prilikom nekih pokreta unutra nesto kao skljocne . Prilikom vezbanja u teretani nemam problema, ni ti mi to stvara bol, nego eto samo sto nekad zna skljocnut kao da unutra nesto usjedne ili sl. Zanima me jesteli imali iskustva sa ovom ajmo reci povredom!!! Evo sta sam ja nasao o ovome!
Problem je u disbalansu misica ramenog zgloba.
Ukratko, prednja glava ramena je razvijenija od bocne i straznje, i to dovodi do vece napetost cijelog zgloba prema naprijed. Vrlo cesta pojava, samo pogledajte malo po teretani (ili sebe). Znaci, obavezno ubaciti vise vjezbi za straznju ramenu glavu, smaniti volumen za prednju, koja ionako dobiva i previse podrazaja od benchanja.
Takodjer, povezani problem je nedostatak "vanjske rotacije" (eng. external rotation). Vecina vjezbi za prsa, ledja i ramena, vodi rameni zgob u poziciju unutarnje rotacije (eng. internal rotation), sto takodjer dovodi do disbalansa.
-msm da je ovo moj problem, na pocetku sam radio vecinom prednje rame ,jer nisam bio upucen da radim i zadnju i srednju glavu ramena,pa msm da mi zadnja glava ramena poprilicno zaostaje i da je to delimicno problem)
-stara mi je rekla da je skljocanje posljedica blagog "okostenja" tetiva zbog nekih ostecenja/upalnih procesa nastalih istim.imate male koscice u tetivama ili zatvrdnjene(?) dijelove( ne znaci da mora biti slucaj) a stvar odlazi s vremenom