Od napora
Salim se malo, ali u sustini tako i dodje. Pukao mi je na benchu, u zadnjoj seriji, kada sam radio tzv, "pumpanje". Imao sam bol nekih 2-3 mjeseca, ali nisam imao pojma sta je. "Gurui" iz teretane su mi preporucivali biofreez, hepatrombin, diklofen gel, kombinaciju svega navedenog, i sto je najgore pomagalo je. Posto sam mislio da je samo malo istegnuce ili nesto slicno, i tako sve do jednom, a onda katastrofa. Zabrana bavljenja bilo cime 3 mjeseca, lagani sport poslije 6 mjeseci i ponovo tegovi poslije ravno godinu dana. Sve mi je to rekao dr sa ortopedije ( neznam mu ime, ali svaka mu cast, bar sto se tice prognoze ).
Cisto da kazem, da mi posao zahtjeva kosulju i kravatu, a ja nisam bio u mogucnosti kosulju da obucem u opste.
Posto je to bilo u aprilu, ja u junu otisao na more i kao malo cu da plivam, 3 zamaha i blokada ( prsno, da napomenem )
Poslije 6 mjeseci usao u teretanu i podigao olimpijsku sipku, jedva 8 puta, prije povrede gurao sam 190kg iz bencha, bez majce sa zadrskom na grudima
Tek poslije godinu dana, sam poceo nekako da treniram, bogu hvala iskustvo, zdrav razum i ono sto sam ovdje na forumu naucio, omogucilo mi je da se ponovo vratim u solidnu formu, samo da napomenem da i dalje nisam u mogucnosti sve vjezbe da izvodim, imam neprijatan bol.