Pedja je ocito primjer gdje se dobre noge mogu izgraditi bez mrtvog dizanja... negdje sam ranije ustvrdio da ne postoji vjezba koja se mora raditi, pa ni mrtvo dizanje...
Mislim da je stvar u tome da svako dobro promisli i vidi sta mu odgovara, a ne da po defaultu radi nesto sto je vidio u casopisima ili zato sto tako vjezba neki takmicar koji mu se dopada, a generalno i medju njima ih ima i sto ga rade, ali i onih sto ga zaobilaze...
Jedna druga stvar koju sam spoznao krstareci ovim forumom je sigurno ta da se vjezbe mogu raditi kao sto sam i ranije znao sa velikim opterecenjem, ALI vrlo vazno i to da se iste vjezbe mogu raditi sa mnooogo manjom tezinom i da efekat bude cak i bolji a da se ne rizikuje nikakva povreda...
Mrtvo dizanje je vjezba gdje sam pokrecao najvece tezine, naravno necu lagati pa reci da mi nije prijalo kada su me ljudi u klubovima gdje sam vjezbao sa divljenjem gledali prilikom izvodjenja iste, ali sad kad razmislim o tome vidim da sam vjerovatno imao i dosta srece da se nikada nisam povrijedio, pa posto me neko odozgo "pogledao" u svoj toj mojoj gluposti, vec duze vrijeme istu ne izvodim...
Ako se vec izvodi valja je izvoditi kako treba, pa zato i moj raniji komentar i naglasak na to da se pazite povrede...