Иако је ова тема већ 120 дана неактивна,желим да поделим знање из области у коју се најбоље разумем(најбоље не у односу на остале чланове форума,дужно поштовање,него у односу на остале области тренирања).
Пријатељски савет,вијачу користи само кад ниси у ситуацији да трчиш,ако ти нпр. временски услови то не дозвољавају...Или ти је монотоно да трчиш. . .Трчање је много "напреднија" вежба у односу на вијачу из више разлога,мање оптерећујеш скочни зглоб,уз листове радиш комплетне ноге,ритам је углавном јачи тако да потрошиш и више калорија. . .Ако ти је то кардио уз класичну теретану,довољно је. . .Ако си баш решио да сагориш,ради и врећу,али ти је то комплекснији вид тренинга. . .
Ja vijace preskacem obicno posle dizanja tegova, vezbi za grudi i ruke, mada mislim da sam procitao u nekom casopisu (mozda X-fitnesu) da je dobro udarati u dzak posle vezbi za grudi sto je i logicno.
Логично је ако на врећи радиш само Бокс.Ако радиш на врећи за Таи бокс,правилно изведени директни ударци коленом и стопалом "стоп"-ударац су одлична вежба за трбушљаке и листове.После макар 20 минута упражљавања ових техника осетићеш ефекат. . .
Али ни вијача ни врећа не могу заменити трчање,али ако је неком ово занимљивије...Препоручио би вијачу мало за загревање,рецимо 5 минута,а тренинг на врећи онда да буде 20 минута,15 минута средњи темпо,последњих 5 минута-ултра турбо кидање од темпа.После паузе (око 3 мин.) 3 до 5 минута вијаче,чисто да се расхладиш,после вежбе истезања и то је то.