Ok, radio sam zadnja 2-3 mjeseca kruzni trening, ushao u stos, ishrana mi je OK, supsi osnovni (whey, kreatin, dex)...red da se napravi neki program.
Poceo sam proshlu sedmicu klasichni 3x sedmichno (grudi+bic, ledja+tric...bla bla), ali onda procitam kako je general Pedja napisao kako je najbolje raditi svaki misic zasebno i naravno da cu ga poslushati, a Bulldog mi je dao prijedlog kako to da izgleda tokom tih pet dana.
Sada kako se zaista ne razumijem u vjezbe i tu sam totalni laik pokusao sam neki program da napravim koji sam mislio da vi iskusniji korigujete, a ja se nadam da ce mi do iduceg mjenjanja (pod "mjenjanjem" mislim na promjenu kad se organizam navikne na rutinu) nauciti kombinovati vjezbe i ostalo, cak i preci na neke bolje sisteme treninga...
Znachi:
PonedeljakGRUDI:
Ravni bench – 3x
Kosi bench – 3x
Kontra-kosi bench – 3x
Propadanja – 3x
Iako me propadanja zezaju jer jedva 3 komada da uradim kako treba, razmishljam da ih ubacim mozda na pocetku treninga kada su misici odmorni?
UtorakLEDJA:
Deadlift – 3x
Veslanje u pretklonu – 3x
Lat machine – 3x
Veslanje – 3x
Srijeda:NOGE:
Cucanj na smith masini – 3x
Leg extension – 3x
Stojeci leg curl – 3x
Leg press – 3x
Ne znam da li da ubacim josh sta za noge, mozda iskorak???
CetvrtakRAMENA:
E za ramena zaista ne znam sta niti kako.....
Mozda, ali mozda:
Vučenje do brade dvoručnim utegom - 3x
Predručenje bučicama - 3x
Odručenje bučicama - 3x
Lateralno dizanje bučicama u pretklonu 3x
Petak:RUKE:
Biceps:
Stojeci pregib bucicama (kad su diole dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, a kako dizem okrecem ih prema licu) - 3x
hammer pregib - 3x
Stojeci pregib kablom - 3x
Triceps:
Ekstenzija iznad glave bučicom – 3x
Potisak na Lat masini – 3x
Francuski potisak lezeci – 3x
Da napomenem da radim znaci od 10-12 ponavljanja za svaku seriju.
Znachi sta bi vi mijenjali, mozda nesto dodali ili oduzeli neku vjezbu, ocekujem za ramena da ce se mijenjati ili mozda josh nesto?
Zahvljujem unaprijed na sugestijama.