Pedja nemaju nikakve kolko znam, ali jbg u 101 članku o prehrani oko treninga pišu da treba i jedno i drugo,p i uh prije i poslije pa samo pitam. Isto kao i za kofein jer kolko znam kava zel.čaj isl se uzima prije obroka ne poslije ako već.
Brzo probavljivi proteini su ono što vam treba prije vježbanja
Bjelanjci imaju kvalitetnije proteine od sirutke i daju krvi posebno brz nalet aminokiselina koje grade mišiće. Dobar izbor obroka bio bi omlet od bjelanjaka. Kako ne bi morali razbijati desetke jaja, možete kupiti bjelanjke pakirane u kartonima. Za transport, pohranite već pripremljeni omlet u spremnik, čuvajte ga u hladnjaku i samo ga stavite u mikrovalnu prije nego krenete vježbati.
Također možete koristiti vrlo tanko narezanu (očišćenu od kože i kostiju) puretinu, piletinu ili ribu. Ovi proteini ne djeluju brzo kao bjelanjci; najbolje djeluju kada su poširani (kuhano na pari) ili kuhani (vlažna toplina), bolje nego kad se pripremaju na roštilju ili prženjem u tavi (suha toplina). Prženje ili bruniranje mesa stvara kožicu koja usporava probavu. Također možete ubrzati probavu tako da sitno narežete piletinu i puretinu, i tako olakšate žvakanje i poboljšate pristup probavnim enzimima.
Važno je da meso bude tanko narezano. Masnoća odgađa pražnjenje trbuha i usporava cijeli probavni proces. To znači da se hranjive tvari otpuštaju u sporom mlazu, umjesto u rapidnom valu koji trebate za treniranje. Umjesto ulja, sira i maslaca za okus, koristite narezane rajčice, povrće i začine. Očekivano, crveno meso nije dobra hrana prije vježbanja. Nekim komadima, s 40-60% kalorija iz masti treba dugo da se probave, pa vam je bolje s bjelanjcima, peradi ili ribom.
Izvor: flex.com
Evo samo jedan od mnogih..jbg sorry al nisam ja to izmislila i pošto tebi vjerujem i znam da znaš provjeravam ipak kod tebe razne takve info za svaki slučaj.