Novembar 15, 2024, 06:21:46 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.360 poruka u 18.765 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf  (Pročitano 88041 puta)

Van mreže lara24

• Lepotica
  • Light Heavyweight Member
Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf
« poslato: Novembar 22, 2009, 08:52:47 pre podne »
Nisam sigurna gdje da napišem,pa ću ovdje.Ako sam fulala temu popravite me,nova sam na forumu  :).
Uglavnom šta reći, odličnih savjeta ima ovdje,oduševljena sam. E sad neki me već znaju a za one koji ne,evo ukratko. Imam 30godina,177cm i 65kg. Imala sam višak kg i odlučila to rješiti,promjenila navike,život,sve.Uspješno dugim vježbanjem i promijenjnom ishranom došla sa 74 na 62kg.Nije bilo lako ali isplatilo se. ;D Čak sam bila premršava i krenula malo na masu polako sa dodavanjem uh. Savjeti mr Pedje kojemu najviše mogu zahvalit za svoj uspjeh.  :-*
Došla na 66kg i osjetila potrebu za malo diete opet,da skinem sad taj višak koji je lagano prekrio pločice na trbuhu. Sad mi ide treći tjedan diete do 50g uh,došla sam sa 66 na 65 kg. Rezultati se već vide na tijelu,ima tu još nešto masti gdje najteže odlazi ali vrlo malo.. E pa sad da se ne desi što i prošli put da se posušim cijela i ostane mi i dalje to malo masti oko trbuha nešto ću mjenjat.Jer i  metabolizam se usporava i ponestaje mi snage za treninge kakve ja želim. Tu mislim na treninge sa većim težinama jer s malim neće bit rezultata i mišića kakve bi ja htjela.
Zanimaju me vaši savjeti u vezi toga. Kako da dodjem do dodatne energije za kvalitetan trening sa većim težinama,ima koji suplement dodatni? Koliko puta tjedno je najbolje radit trening s utezima a da tijelo ima dosta vremena za oporavak?
 Planiram opet na Pedjinu rotaciju što mi je dao sa uh nakon trećeg tjedna ove diete,dodala sam znači 5g bcaa pred trening,10 za vrijeme i 5g poslije te po 10g glm natašte,pred trening i pred spavanje. Koristim the isolat, the amino whey,omega3,vit i povremeno the casein.Od nedavno the zma.
Znam da je na dieti niskoj sa uh teško radit neke extra treninge ali ipak valda ima načina jer ono što ja želim je definiran mišić koji će i da ima malo pumpa a ne da ga ima samo nakon treninga,tada mi naime najbolje izgleda moje tijelo odnosno grupe mišića koje sam radila.
..pobjednici traže načine,a gubitnici razloge..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf
« Odgovor #1 poslato: Novembar 22, 2009, 10:21:57 pre podne »
Citat
Tu mislim na treninge sa većim težinama jer s malim neće bit rezultata i mišića kakve bi ja htjela.

a ko kaze vlatka da nema misica bez velikih tezina??
to je tema na jednom drugom forumu gde sam objasnio da misic ne poznaje dali ti radis sa 100 ili sa 70 kg..
stvar je u dotatku krvi u misic i obhrani misica u toku trneinga
sto god vise imas ANTIKATABLONIH elametna u orgnizmu u trenuntku kada kidas misicna vlakna to je mogucnost hipertrofije veca
bas iz toga rzloga vise nema potrebe da se IDE NA MASU kao sto se pre radilo tj da se zimi gojis kao svinja i radis velikim tezinima jer sam i ja jedan od tih koji je gresio tj mislio da samo to postoji i samo tako..i onda kada dodje period muka da se skie visak
bolje je dobiti 2 kg CVRSTIH I ZGUSNUTIH MSIICA koji ce da ostannu nego 10 kg vode i sala kojeg se i onako moras resiti pre ili kasnije....

Van mreže lara24

• Lepotica
Odg: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf
« Odgovor #2 poslato: Novembar 22, 2009, 01:48:25 posle podne »
Ok ako ti tako kažeš vjerujem i neću se mučit sa velikim težinama. A kakav mi onda savjetuješ klasičan split po 4 serije npr 12 pon.,većinom osnovne vježbe?   A reci mi jel uopće moguće da se ajmo reć predoziraš sa bcaa i glm il nema šanse jer ako nema ja ću to još malo povećat jer mi bcaa daje energiju za trening između ostalog,baš me digne..
I zanima me nešto, ako uzmeš  bcaa posebno i glm posebno vs. q-surge pred/za vrijeme/poslije treninga koja opcija je bolja ili je svejedno?Ponestat će mi bcaa pa me zanima jel da kupim isto ili da uzmem surge?Jer si jednom prilikom mi njega spomenuo da je ok za mene al sam ja htjela potrošit ovo..
« Poslednja izmena: Novembar 22, 2009, 01:53:05 posle podne lara24 »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Novembar 22, 2009, 02:48:24 posle podne »
pa dobro
10-12 pon je sasvim ok...
a neznam na koji nacin te bcaa digne..to je verovatno neki placebo jer to nema veze u opste
a kako ces uzmati bcaa i glm..pa potrosi to sto imas sada pa onda uzmi surge

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #4 poslato: Novembar 23, 2009, 08:14:33 pre podne »
Ok za trening,onda nastavljam sa normalnim težinama ionako me i to umori,odnosno radim tako da osjetim šta radim
A nisi me točno shvatio a i ja čudno postavljam pitanja.

U vezi bcaa i glm,da li je potrebno ikada smanjivati doze toga(obzirom na prehranu) ili konstantno mogu uzimat bcaa i glm u gore navedenim dozama? Jel ima kakvih nuspojava?
I dali je surge bolja opcija za mene pošto ja pijem samo isolat poslije treninga a surge ima i uh ili mi je svejedno, jer ako je svejedno ostat ću posebno na glm i bcaa.
Obzirom da kažeš da masa nema smisla a i sama sam se u to uvjerila,jeli onda opcija cikliranja oh ok da ju koristim praktički stalno samo da se igram sa količinama-tu mislim stroži režim sa manje oh i blaži sistem laganica cikliranja..i tako ako me kužiš?Cikliranje čitav  život  da il ne? ;D
 Gladna sam u pm na ovoj keto dieti,jedva čekam srijedu i loading a onda nastavljam nisko i prelazim na cikliranje.Sudeći po prošlom iskustvu ubrza mi se metabolizam i onda vrlo brzo izgubim to malo viška šta se skupilo pa ćemo vidjet dal bu i sad tako.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #5 poslato: Novembar 23, 2009, 09:33:09 pre podne »
Citat
a i ja čudno postavljam pitanja.

ma jok  :D :D :D

Citat
U vezi bcaa i glm,da li je potrebno ikada smanjivati doze toga(obzirom na prehranu) ili konstantno mogu uzimat bcaa i glm u gore navedenim dozama? Jel ima kakvih nuspojava?

NE!!!

Citat
Obzirom da kažeš da masa nema smisla a i sama sam se u to uvjerila,jeli onda opcija cikliranja oh ok da ju koristim praktički stalno samo da se igram sa količinama-tu mislim stroži režim sa manje oh i blaži sistem laganica cikliranja.

pa moze sto da ne

Citat
Gladna sam u pm na ovoj keto dieti,jedva čekam srijedu

na ceto dijeti vlatka treba da radis punjenje SUBOTOM  I NEDLJEOM a ne u sred ketoze!!!

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #6 poslato: Novembar 23, 2009, 09:48:29 pre podne »
Ne mogu subotom i nedjeljom kad me nema kući uopće i kako ću nosit rižu sobom aaaaa,ionako svi kažu da sam luda kolko pazim i nosim hranu sobom..jer neću da jedem sranja..Pa Pedja..ista stvar dal punim svaki tjedan srijedu i četvrtak ili subota nedelja uvijek je to 6,7 dan?!Ne vidim ja tu razlike ili sam blesava?

Hvala ti na odgovorima,ostajem onda na bijelom i iso vanilllla u istim dozama do daljnjega  ;D, surge drugom prilikom  :)
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2009, 09:50:34 pre podne lara24 »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Novembar 23, 2009, 10:09:55 pre podne »
Ne mogu subotom i nedjeljom kad me nema kući uopće i kako ću nosit rižu sobom aaaaa,ionako svi kažu da sam luda kolko pazim i nosim hranu sobom..jer neću da jedem sranja..Pa Pedja..ista stvar dal punim svaki tjedan srijedu i četvrtak ili subota nedelja uvijek je to 6,7 dan?!Ne vidim ja tu razlike ili sam blesava?

Hvala ti na odgovorima,ostajem onda na bijelom i iso vanilllla u istim dozama do daljnjega  ;D, surge drugom prilikom  :)

pa matemtaciki gledano TACNO
ali
dali vezbas onda subotom i nedljeom kada mislis da je svjedno??

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #8 poslato: Novembar 23, 2009, 12:21:46 posle podne »
Subotom da uvijek cardio i utege a nedjeljom kako kad..uff već vidim da sam zajeb..u biti najjače treninge imam iza loadinga da što prije ispraznim a onda laganije i na loading ne treniram..stvarno mi ne paše imat vikendom loading..šta ću sad jao.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #9 poslato: Novembar 23, 2009, 12:37:00 posle podne »
Subotom da uvijek cardio i utege a nedjeljom kako kad..uff već vidim da sam zajeb..u biti najjače treninge imam iza loadinga da što prije ispraznim a onda laganije i na loading ne treniram..stvarno mi ne paše imat vikendom loading..šta ću sad jao.

pa cilj nije sto pre isprazniti glikogen jbg..
ti ukoiko popunis glik ti ces ga u prvom danu posle vec potrositi tj ukoliko ga pravilno potroris
ne vidim razloga zasto izmiesljas toplu vodu i ako vec nedljeom ne vezbas a nalazis se u ketozi..gde je tu svrha...kako ces da przis masti ako ne vezbas...mislim jbg....razmisli....
i nije mi jasno sta je problem da se vikedenom pojede 400 ili 500 gr pirinca...

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #10 poslato: Novembar 23, 2009, 12:44:15 posle podne »
Ajoj..pa ja sam misla da je to cilj da isprazniš glik.Čekaj sad daj mi razjasni molim te da li je na CKD ketogenoj to cilj ili ne? Možda sam ja te dve pomješala klasičnu ovu o kojoj pričaš i CKD gdje ako se ne varam si 6 dana nisko i onda puniš ? I tu je cilj ispraznit glik ili? Tipa UD2.0. lyla.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #11 poslato: Novembar 23, 2009, 12:46:18 posle podne »
ufffff
pa sta sada nije jasno....??
ti si igleda pobrakla sve loncice jbg..
pa nemozes da ciliras na cetogneoj dijeti nista
ili je ketogana ili nije...
cikliranje SA UH je nesto drugo i to nema veze sa cetogenom dijetom...
cilj nije isprazniti glikogen vec uci u ketozu na ketogenoj dijeti...

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #12 poslato: Novembar 23, 2009, 01:16:09 posle podne »
ufffff
pa sta sada nije jasno....??
ti si igleda pobrakla sve loncice jbg..
pa nemozes da ciliras na cetogneoj dijeti nista
ili je ketogana ili nije...
cikliranje SA UH je nesto drugo i to nema veze sa cetogenom dijetom...
cilj nije isprazniti glikogen vec uci u ketozu na ketogenoj dijeti...
Ok.ionako mi se ne sviđa ta ketogena niti imam toliko masti da mi to treba. Meni se dopada UD2.0 inače gdje puniš jedan dan.
Dva pitanja pliz:
1. Jel valja cijeli tjedan bit nisko recimo na 50,75,100g uh i jedan dan u tjednu napunit sa 500g uh i 0 masti?Jel to ok?Ako me razumiješ,više mi odgovara preko tjedna bit nisko i onda gospodski napunit.

Cikliranja ima isto više vrsta,čitala sam tu da smanjujete bjelančevine..U onom što si mi ti tada dao nisam smanjivala bjelančevine. To znači da misliš da ne trebam ja smanjivat bjelančevine kad cikliram ili?
2.Tvoja opcija od prije za mene da imam 3g b/kgtt, 1g zdravih m/kg tt fiksno i uh kroz tjedan 150-75-0-200-100-75-50 misliš da je najbolja i da pri tom ostanem bez smanjivanja b ili ne? Bolja od one gore?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #13 poslato: Novembar 23, 2009, 01:22:34 posle podne »
ali nisu bitne B ukoliko ne povecavas kg od tog punejnja..
razumes...
ja moram da smanjim belanciveine jer ne mogu da apsorubjem 300 gr B i 600 gr Uh....nesto moram da smanjim da ne dodje do prevelikog suficita..
ali ti ukoliko unoosis 200 gr i to ti je ok...nema potreba a MOZES ukoliko to osecas i da smanjis taj tan kada imas 500 gr Uh belancvine na 100 gr....kako god da radis neces da pogresis

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #14 poslato: Novembar 23, 2009, 01:40:57 posle podne »
ali nisu bitne B ukoliko ne povecavas kg od tog punejnja..
razumes...
ja moram da smanjim belanciveine jer ne mogu da apsorubjem 300 gr B i 600 gr Uh....nesto moram da smanjim da ne dodje do prevelikog suficita..
ali ti ukoliko unoosis 200 gr i to ti je ok...nema potreba a MOZES ukoliko to osecas i da smanjis taj tan kada imas 500 gr Uh belancvine na 100 gr....kako god da radis neces da pogresis
Jao Pedja javi kad dolaziš i dobiješ bačvu bavarie!!!
Sad razumijem konačno..ja si napravim suficit sa uh od oko 250-300kcal taj dan dobijem kilu možda malo više,al onda za tri dana imam dve manje :-D i to mi je ok. A preko tjedna sam rađe na nižim uh zbog tog velikog punjenja,i bude mi ok,napune mi se mišići i skroz drugačije izgleda.Pa to je ok onda :-D
A znači ketogena dieta ako sam sad dobro shvatila zadržava ketozu i u dane vikenda jel tako?Čisto informativno da vidim dal sam shvatila..nisam plava..al ko da jesam jbga.