Titu i Forrestu vjerojatno majstorica, Nog impresionirao, a Koscheck zaslužio priliku
Još uvijek se rekapituliraju dojmovi sa subotnjeg UFC-a 106. gdje smo u borbi večeri gledali okršaj dva bivša UFC-ova poluteška prvaka Forresta Griffina i Tita Ortiza. Griffin je uzeo podijeljenu odluku sudaca u vrlo izjednačenom meču koji je mogao otići na obje strane. Publika je jednoglasna, ona želi majstoricu.
Slično razmišlja i predsjednik UFC-a Dana White. "Borba je mogla otići u bilo kojem pravcu, no smiješna je bila odluka jednog suca koji je bodovao s 30:27. Baš sam pričao s Titom. Razumijem da je bilo 10:8 u posljednjoj rundi, jer Griffin dominirao, a Tito nije uputio niti jedan udarac. No, svatko tko cijelu borbu ocijeni sa 30:27, mora biti lud. Prva runda je mogla otići u bilo kojem pravcu, druga je otišla Titu. Ukupno gledajući, bilo je teško procijeniti. Nisam ja sudac", branio se White novinarskih upita i dodao da je sudački posao zahtjevan, no da ne misli mijenjati današnju garnituru.
Iako ga je impresionirao debi "manjeg" brata Nogueire - Minotora, Whitea je ipak osvojio Josh Koscheck. "On je uvijek, tu, uvijek je spreman uskočiti i uvijek je spreman boriti se s najboljim borcima svijeta. Definitivno zaslužuje priliku za naslov."
Koscheck je pokupio i dva puta po 70 tisuća dolara. Najprije za borbu večeri, kao i za najbolju polugu/gušenje. Bonus za nokaut večeri pripao Antoniju Minotoru Nogueiri.
"Svi su me impresionirali, Nogueira je imao svoj debi pred američkom publikom, svi znamo koliko je Louis Cane dobar. No, ipak me Koscheck impresionirao najviše. Potukao se muški i ima legitimno pravo gledati prema tituli", zaključio je White.
www.profightstore.com