Pre svega, veliki pozdrav svima... Ja sam clan na jednom forumu na kom kuca Pedja (necu imenovati, naravno) i tamo sam dobila neke savete.. ali, zene su zene, i razlicita misljanja treba cuti, razmotriti... pa stoga odlucih da se obratim za pomoc...
Naime, moje ime je Jovana, imam 19 godina, visoka sam 168 i imam 78kg (mnogo, znam...) Pogadjate zasto se javljam- zelim da se dovedem u red, naravno!
Pocela sam da se pridrzavam zdrave ishrane, evo vec nekih 7 dana otprilike, s tim da sam prehladjena, pa sad imam slab apetit i ne mogu gotovo nista da jedem..
Jedan moj dnevni jelovnik u prethodnih nedelju dana izgleda ovako otprilike:
dorucak: ovsene i jogurt (3 supene kasike ovsenih i oko 2 dl jogurta)
uzina: neko voce (osim krusaka, banana i grozdja, mada su sad uglavnom jabuke i pomorandze)
rucak: oko 200 g belog mesa i krompir/pirinac/kukuruz
uzina: kupus salata/sargarepa/ sarena salata( mesavina kupusa, paprike, krastavaca, zelenog paradajiza; kisela je, zimnica)
vecera: tunjevina/oslic+ ella sir+ neka salata
Sto se tice kombinovanja namirnica, sta sa cim sme, a sta sa cim ne sme, to sam shvatila i usvojila, i pridrzavam se toga.. Slatko, hleb i sokove sam izbacila skroz, jedino ponekad kad idem na fax pa moram da nosim hranu sa sobom, onda napravim sendvic sa belim mesom i ellom u integralnu kiflu...
Zanima me kakvi su predlozi za dalje? Sta sa vezbanjem? U jako losoj kondiciji sam, mogu da kazem da se nisam posteno pokrenula od Nove godine, kada sam prestala da idem na folklor... Student sam, sa ne bas mnogo mogucnosti u materijalnom smislu... Postoji li nesto sto bi davalo efekat a sto bih mogla kod kuce da radim?