pa ostavi se GVT i radi nesto pametno..
evo Pedja krenuo sam sa giga serijama...odradio sam dva treninga..jaukao sam kao pas...
Dosta je tesko, dosta iscrpljujuce...pump je nevjerovatan za vrijeme treninga...misici ostanu i nakon istezanja jos ukruceni.
Ali s obzirom na Level..meni je zanimljivo... a zakljucke cu donositi kad prodje odredjeni period.
Evo dva treninga koja sam odradio do sad...
PRSA
-kosi potisak bucicama 25kg
-ravni bench sipkom 50kg
-peck-deck (samo su dlanovi naslonjeni na ''krila'' leptira..nije cijela podlaktica - laktovi visoko) 25kg
- koso letenje 12kg
- kontrakosi bench bucicama 28kg
3 kruga sam ovo uradio..pauza je bila 70sec izmejdu krugova...nisam mogao manju da pravim za pocetak...
tempo je varirao od vjezbe do vjezbe..uglavnom potiske radim dosta sporije od izolacija ali sve se vrti oko 301 - 401..pa cak i 202 na peck-decku
nakon ovoga sam uradio sljedece...
dropp set: potisak bucicama na ravnom benchu 28kg
potisak bucicama na ravnom benchu 25kg
------łł----------------- 18kg
-ukrstenje sajlama na crossu 15kg
- leptir (ovaj put podlaktice naslonjene) 20kg
i ovo sam uradio isto u 3 kruga..pauza opet 70sec izmedju krugova...i to je bilo to..za vise posla nisam imao snage..
A evo danasnji trening LEDJA..koji je meni bio zanmljiviji...ali i dosta tezi, jer me je bol u bicepsu dosta kocio..ali sam izvukao najbolje sto sam mogao..
vratilo siroki hvat : ponavljanja 10,6,5,5
-veslanje sipkom 50kg
-povlacenje na lat-u uskim paralelnim hvatom
-veslanje na donjoj koturi
-trapez: slijeganje sipkom sa uskim hvatom
4 kruga sam uradio..pauza je bila 70-80sec ..jebga nije moglo krace..tempo je bio za nijansu brzi nego na prvom treningu...ali s obziromd a je prvi trening ni kilaze nisu pogodjene bas..broj ponavljanja mi je padao do 8
nakon ovoga nova 3 kruga
mrtvo dizanje : 65kg
vucenje na latu nazad hvat sirina ramena 35kg
vucenje na latu nazad hvat siri od ramena 30kg OVO JE BIO DROPP SET
hiperekstenzija
veslanje stojeci na cross-u sa donje koture ruckama
pauza je bila 70sec...temponesto sporiji jer sam ubacivao i donji dio ledja tako da su se latovi i ruke malo vise odmarale..
nakon ovoga sam zaredao jos dva dropp seta za trapez sa 3 kilaze sa pauzom 30sec izmedju i to je bilo to...
jel ovo dobro odrajeno za prve treninge...