Kao sto i sam podnaslov ovog dela foruma kaze..podelimo treninge jedni sa drugima. Da se ovo ne bi pretvorilo u svakojako kopiranje, klasicno treniranje i sl...ovde bi mogli da ostavljamo SAMO zanimljive treninge koje smo LICNO radili ili LICNO videli kod vezbaca...
Da li je to sa super serijama, rotacijama, tezinski, pull-push ili bilo koji drugi trening i sistem..nebitno..vazno je da je DOBRO URADIO. A svako moze u svom treningu da uradi neku modifikaciju ili sl....A siguran sam da ce svako od nas da dobije neku ideju, inspiraciju gledajuci zanimljive primere drugih vezbaca
Evo Pedja, mogao bi i ti da iskopiras onaj tvoj trening nogu sto si skoro postavio, Polomac je isto pominjao neke treninge...cini mi se i ostatk ekipe u raznoraznim postovima..te bi ih ovde svi imali na jednom mestu..i pocetnici i ozbiljniji vezbaci...
Dakle...da pocnemo
----------------------------------------------------------------------
U nedostatku vremena ovih dana morao sam da radim skracene treninge...pa smislih neke varijante kako to da bude muski, ali opet za neko krace vreme.
Jucerasnji trening grudi se sastojao od tri vezbe
-Kontra kosi benc..tezina gde mi je 8-o ponavljanje pred sam otkaz...siri hvat....ritam 4-0-1....odmah nakon serije...ravno razvlacenje 10 ponavljanja...i tako ukupno 4 serije
-Kosi benc...takodje tezina gde mi je 8-o ponavljanje pred sam otkaz...siri hvat...ritam 4-0-1..takodje naizmenicno sa ravnim razvlacenjem 10 ponavljanja...sve ukupno 3 serije
-Propadanje sa opterecenjem...prva serija 10, dve naredne 8 ponavljanja...normalan, mada za nijansu sporiji ritam..i opet naizmenicno sa ravnim razvlacenjem..i kao treci dodatak sklekovi do otkaza
Pauze izmedju glavnih serija oko 60-90 sekundi, izmedju vezbi oko 2-2.5 minuta..a unutar serije nema pauze...Na kraju treninga napumpanost fenomenalna i naravno danas upala pectoralisa
Danasnji trening ledja..opet nedostatak vremena...pa je usledilo
3 vezbe po 4 serije...
Zgibovi...pa veslanje u pretklonu...pa veslanje na donjem koturu uski hvat....
Ali jedna serija je podrazumevala...pocinjem sa tezinom za 10-ak ponavljanja..uradim jednu seriju...odmor 10 sekundi..uradim opet 10 ponavljanja...opet odmor 10 sek...opet serija ponavljanja koja usled umora pada sada na 8..i sve dok nije palo da ne mogu da se dignem vise od 3 puta...radio sam naizmenicno ponavljanja sa 10 sekundi pauze....I TO JE JEDNA SERIJA zgibova...e tako 4 serije
Veslanje u pretklonu isto...krenuh sa 10 ponavljanja..pa 10 sekundi odmora..pa opet sve naizmenicno...ovaj put broj ponavljanja je padao malo brze usled zamora od prethodne vezbe..i naravno to je JEDNA serija
I na donjem koturu ista prica..ovde sam se drzao malo bolje..ta vezba mi ide dobro...ali dok ne dodjem da ne mogu vise od 3 ponavljanja...nisam stajao sa rotacijom vezba-10 sek odmora.
Osecao sam se iscrpljeno na kraju treninga..napumpanost ledja retko kad osecam, tako je negde bilo i ovaj put...mada je ima...a za upalu..znacu sutra
Kao sok misicima duboko verujem da ovi treninzi mogu negde uz mozda male prilagode svakome po sebi...da donesu dobro.
Da cujemo i vas...neki zanimljiv trening...PODELITE SA SVIMA