bencheri i nemaju grudi poput nekog bildera ali dizu i za 40% vise od njih..zar ne??
apsolutno se slažem, pretpostavljam da imam dosta potencijala za snagu i vremenom sam zaglavio u taj trip da moram biti što jači i prva stvar na kojoj ću definitivno morati da poradim je da izmenim svoj "mind-set" LOL
ja ti preldazem tj siguran sam da ti je najpametnija opcija da svake druge nedlje grudi radis 2 puta nedljeno
Sad se setih da dok sam radio po DC sistemu koji je stvarno dao dosta rezultata, takaj je raspored bio da se svake nedelje jedna misicna particija rotirala dva puta nedeljno, ali onda su rotacije bile na 4 nedelje, tako da bi se recimo grudi i triceps na svake 4 nedelje radile dva puta...ali upravo vrsim neke kalkulacije u glavi i kontam da dvo nedeljne rotacije imaju mnogo vise smisla ukoliko planiram da isforsiram grudi...
E sad jedno pitanje, posto je cilj forsirati grudi, svestan sam da moram ugnjeciti triceps i ramena kako ne bi odvukli na sebe dosta toga, pa kontam dali je dobra ideja raditi pred zamor tricepsa i prednjeg dela ramena pa onda odraditi grudi ili da grudi odradjujem same na treningu, a da ostatak splita prilagodim grudima i da se citava specijalizacija pektoralisa fokusira na grudi i da yanemarim neko veliko forsiranje ostatka tela, osim eventualno bicepsa, ledja i nogu.
Dakle koja mi je ovde logika... Uzmemo npr. grudi u ponedeljak i ako ih radim solo, onda uzimam sledeci dan pauzu i onda radim recimo ledja i biceps sto ima logike jer dodatno dajem vremena da mi triceps i ramena iskuliraju od ponedeljka, onda u sredu triceps i ramena, pa dan pauze pa petak su noge i subota opet grudi, onda ponedeljak ledja i biceps, utorak triceps i ramena, pauza grudi, pauza, noge, dva dana pauze, pa ponedeljak opet grudi...kontam da ovo donekle i ima smisla i onda je to dve nedelje puna rotacija i ponedeljak ponovo grudi. Ispravi me ako ovde negde gresim molim te.
OK, procitao sam ja ovu temu gde si trenirao body-ja jos onomad, i ako sam dobro shvatio ovo su gigantske serije, Sharcheva fora ako se ne varam. Nekoliko pitanja vezano za sam trening.
Koliko primećujem u rasporedu vežbi šeta se položaj tela iza ravnog na kosi pa na kontra kosi, tako da kontam dali ima više logike krenuti sa vežbama koje su više za gornji deo grudi, pa ići na srednji i na kraju na donji? Svestan sam da je ova podela vise virtuelna, ali recimo da ju primenjujemo u ovom slućaju kao važeću, pošto mislim da shvataš šta želim da te pitam. Pošto, ako mi je gornji deo grudi najviše zaostao logično mi je da počnem rotaciju vežbi u gigantskoj sa vežbama za gornji deo grudi, pa bi recimo rotacija izgledala ovako:
Potisak bućicama sa kose klupe
Crossower sa kose klupe ili stojeći crossower sa donjih kotura
Razvlačenje na ravnoj klupi bućicama
Peck deck
Propadanje na razboju
Kontra kosi na smitu
Ispravi me gde grešim u ovoj rotaciji? Isto tako ako se ne varam radi se 5 ovakvih rotacija, kilaže se pretpostavljam prilagođavaju sa svakom rotacijom, pošto samo zamišljajući da radim ovo lagano trnem
pred trening ti je moj savet da uzimas BCAA I GLM i CREATIN u doazma...30-30-5..ili neki dobar PRELOAD koji u sebi ima sve ANTIKATABILICE zastupltjene sa ne samo gomile sranja da ti izazviaju bolji protok krvi...
dalje..
u toku trengina sto je NAJVAZNIJE...
TECNE AMINO KISLINE,BETA ALANIN 2-3 gr GLUTAMIN 20 gr.....
Ovo mi uliva dodatno poverenje u tvoj savet Pedja, pošto sam o konzumiranju aminokiselina tokom treninga čuo samo najbolje i nakon nešto čitanja sam shvatio da je ovo vrlo logična stvar. Reci mi molim te koja je prednost tečnih u odnosu na amino u tabletama, pretpostavljam da je u pitanju vreme varenja. Posto ako sam ja shvatio i amino u tabletama su već peptidi koji su odvojeni iz lanca i proces varenja je minimalan, ispravi me ako ovde grešim?
Što se tiče ove suplementacije, pa jbg moraću da nadjem i treći posao da se jos malo nabildujem LOL
U svakom slučaju neverovatno sam zahvalan i zadovoljan datim odgovorm