Pozdrav svima!
Vec sam bila postavila temu na offtopic, jer nisam znala gdje da je smjestim. Evo sad pisem ovdje, pa se nadam da cete da mi odgovorite.
Prvo da pohvalim forum! Odlican je! Najkompletniji od svih koje sam ikad posjetila.
Novi sam kolac ovdje, i ono sto sam uspjela procitati za sat vremena natjeralo me da se registrujem i porazim potrebne savjete za rjesenja mojih problema.
Unaprijed izvinjenje ako ponovim 54184785 puta vec postavljena pitanja.
Nadam se da cete naci malo vremena i odgovoriti MENI na ista. Narocito Tanja, jer koliko sam shvatila, bas se trudis, sve pohvale.
E, ovako, imam 24 godine, visoka sam 171cm, i teska 65-66 kg. Gradja- kruskasta. Znaci, ruke-kul, struk-extremno uzak, a bokovi (!!!) e, to je problem,..i pored toga sto vec 1,5 mjesec vjezbam (aerobic-kondicioni i kruzni,ponekad step, i teretana-traka, steper, presa za zadnju lozu i gluteus,adductori, abductori) ja i dalje stojim na istoj kilazi, i donekle, istom obliku… Istina, vizuelno sam kao malo mrsavija, tj. “cvrsci” su mi misici.
Dugo vec nesto pokusavam, ali sve je to kratkog daha, krenem, idem u gym sedmicu, dvije, pa stanem, jer,..nema rezultata, a ja nisam istrajna u tim pokusajima. Ali evo, sad se trudim, i potrebni su mi vasi savjeti da bih izgurala do cilja, a to je -skinuti 8kg, “istopiti” salo na bokovima, i onda sve fino zategnuti.
Imam vremena da treniram 5-6 dana u sedmici, osim kad su “oni” dani, pa ne mogu 3–4 dana mrdnuti.
U gym koji idem svaki dan je od 18h kondicioni-kruzni(vijaca, steper, bucice,skakanje,vreca…) do 18:30, pa onda trbusnjaci, do 19, zatim aerobik do 20h. Mada, jos uvijek ne mogu da uradim sve trbusnjake (1000 komada)
Moj glavni problem je ishrana. Jedem bas sve i svasta (veliki sam gurman,…njam), osim slatkisa, njih, sreca, ne volim, ali, paste,pite, lazanje, palacinke,pizze….ufff.
Da bih stigla do onog mog,gore pomenutog, cilja spremna sam promijeniti nacin ishrane, i odreci se svega toga. Pa vas molim da mi “sastavite” neki jelovnik.
-STA ,KAD I KOLIKO da jedem?
-Kako da pripremim hranu?
-Sta da jedem prije treninga, sta poslije?
-Koje vjezbe da radim u teretani?
-Koliko da trcim na traci?
-S kolikim opterecenjem da radim u teretani (kg)?
-Da li treba da koristim neki burner?
Probala sam animal cuts, ali samo jednu kesicu pred trening, i cini mi se da sam nekako imala snage, da nisam mogla stati, pa sam i poslije treninga, kad sam dosla kuci skakala sat vremena E sad, da li je placebo ili je animal…
I da, posto imam salce u predjelu donjeg stomaka, koje nikako da se istopi,…
-Da li je rjesenje onaj pojas za znojenje?
p.s. evo doruckovala sam
- crnu kiflu (80g), pileca prsa (60g), sir edamer (90g), paradajz(100g) i ne mogoh odoljeti onom malom cokoladnom mlijeku (250ml)
Da li je taj dorucak ok?
Unaprijed, VELIKO HVALA!
J