Dva dana prije borbe protiv Bretta Rogersa, Prideov prvak i vjerojatno najbolji MMA borac svijeta stigao je u Chicago. Fjodor je dočekan poput zvijezde, no ruski je majstor ostao skroman kao i uvijek. Strpljivo je odgovarao na pitanja novinara, a njegovi su odgovori bili vrlo odmjereni i koncizni.
- Sviđa mi se ovdje u Chicagu. Uvijek Volim doći u novi grad i upoznati nove ljude - , rekao je Jemelijanenko okupljenim novinarima.
Kada su ga pitali zašto se bori baš protiv Bretta Rogersa, Rus je odgovorio kako nikada ne bira protivnike. - Nije mi dan izbor. Ponudili su mi Bretta Rogersa kao protivnika zbog činjenice što je Rogers sjajan borac. -
Na novinarsku molbu da nešto poruči predsjedniku UFC-a Dani Whiteu, Fjodor je diplomatski kontrirao: - Samo najbolje mu želim. Samo najpozitivnije želje. -
Jemelijanenko je pokazao i svoj smisao za humor.
U jednom drugom intervjuu je prokomentirao serijal kultnih filmova Rocky. Fjodor nije impresioniran njihovom kvalitetom...
- Ne sviđa mi se Rocky. Ne znam da li bih ga mogao pobijediti, sve ovisi o scenariju - , objasnio je uz smijeh Jemelijanenko dodavši: - Napravili su mnogo grešaka u ovom filmu, od početka do kraja. Jeste li vidjeli njegove oči nakon što je proživio tri nokauta? To je nemoguće.