Johny_bravo kao prvo i prvo "siptara" u CG nema, kod nas postoje Albanci ciji su preci u Crnoj Gori duze nego sto su svi Sloveni, to su gradjani kao i svi drugi u Crnoj Gori, i Crnogorci, i Srbi i Hrvati i Bosnjaci, i Muslimani i Romi itd... Svi su oni gradjani jednake vaznosti iimaju jednaka prava...Pa tako i pravo da zive tu, da glasaju i da budu zasticeni kao sto sam to ja ili neki covjek koji se izjasnjava kao Srbin.
kao prvo u cg ima i te kako shiptara, to nije nikakav pogrdan naziv!!! oni svoju zemlju albaniju nazivaju shqiptaria(zemlja orlova). znaci shiptar il albanac ista stvar. a o njihovom dolasku na balkan i o tzv. 'ilirima' nekom drugom prilikom.
sve te nacije sto si nabrojo imace sva pravai zastitu od drzave jedino ako su lojali dps-u. inache trt. gradjanin drugog reda.
napr. cigan ili rom koji je dobio licnu kartu 5 dana prije referenduma dobio je posao od tamo nekog inatnog srbina koji je glasao za zajednicu i popio otkaz. itd.
Sad sto bi neki da svoj poraz na referendumu da pretvore u pobjedu tako sto govore o nekih hiljadu glasova razlike a u stvari je za CG nezavisnost glasalo 230.711 gradjana CG, a za opstanak zajednice 184.954 to je vec druga prica, ali nipodastavanje bilo cijeg glasa ili vrijednosti bilo cijeg zivota u CG zato sto je recimo Hrvat iz KO, cija je porodica tu stotinama godina ili neki Malisor iz Tuzi koji je tu 1000 godina je u najmanju ruku nekorektno.
sto se tice tih brojki, znamo svi kako su ostvareni ti rezultati. al dobro sto da se radi, gleda se samo rezultat na semaforu.
najbolje bi bilo da tih 184.954 glasova fino dobiju svoje parche teritorije pa da smo svi fino svoji na svome.
hrvatu iz kotora i shiptar iz tuza sigurno nece glasat za zajednicu, ok to da oni zive na tim teritorijama toliko dugo , samo te teritorije nisu bas spadale pod cg svo to vrijeme. al isto ih hvala sto su nam razbili drzavu , samo neka nastave tako ...
Zaboljelo te je sto smo proslavili nezavisnost, pa dobro ti imas takva osjecanja, mene je zaboljelo sto su kosarkasi Buducnosti, koji su gola djeca, docekani na noz uz najgore moguce povike na utakmici sa C.Zvezdom i prvoj sa Partizanom, ali sta da se radi, vjerovatno ce trebati neko vrijeme da se sve vrati u normalu...
a po crne gore a ne neki srbijanci, ne moze vidjet na ochi milovu buducnost, dosmrdjeli su vishe. a fino su ta djeca ono na dan referenduma okachili izborne listice na dresove sa zaokruzenim 'da'. pa i logicno da ce ih pljuvat svi kojima je razbijena drzava.
znachi buducnost nije klub svih koji zive u cg vec jedino simpatizera dps-a izgleda.
to sa 'nozem' si malo precero.
a inache varvari su prave medice, sto jes jes.
E sada sto se tice navijackih hordi koje propagiraju huliganstvo i mrznju po CG, e to vec nece moci... U Crnoj Gori se nije desio ni jedan incident izmedju predstanika blokova na referendumu, NITI JEDAN, citavi svijet je priznao da je sve bilo izvedeno u krajnje korektnoj i kako to vole da kazu EVROPSKOJ proceduri...
i nije to bas bila neka huliganstina, jednostavno milu je dosmrdjelo da ga izbukaju u sred morache po ko zna koji put.
ozbiljnijih incidenata nije bilo u toku i nakon referendum. al je zato referendumska kampanja bila junachka.
u taj chitav svijet sto su priznali rezultat padaju drage nam komsije,albanci,hrvati,bosanci i naravno ona solanina druzina a ostale bash zaboli djon.
i evropska procedura je bas super bila (samo malo apsurdno zvuci to 'evropski zar ne??') vidjeli smo i sta je zapravo chuveni nezavisni CESID. od pochetka su za mila navijali, non stop prognozirali ubjedljivu milovu pobjedu. objavili netachne rezultate prije no sto su se izbori zavrsili. maximalno odsupanje od finalnih rezultata kako kazu nikad im ne prelazi od 0,1 % a vidjeli smo da su zajebali za mnooogo vishe. toliko o evropskoj proceduri.
Zivim u Niksicu, 22.maja prvi koji mi je cestitao nezavisnu drzavu je bio moj prijatelj i komsija Srbin Blagos, koji je prethodnog dana glasao za ocuvanje zajednice, znaci da kod nas u CG postoji vjerska, medjunacionalna i svaka druga tolerancija, a nju sigurno necemo dozvoliti da narusi sacica BG navijaca koji su odlucili da dodju na "vruce" gostovanje, eventualno se pobiju sa Varvarima, policijom itd...
kakva crna tolerancija u cg? prazna pricha. crna gora je od vjek vjekova bila medjusobno zavadjena. porodice pucaju jer je jedan brat srpskog porijekla a drugi je vec ilirskog, a isti im otac ista majka.
a shacica navijacha sa strane bash i ne mogu nesto da naude mnogo. no dobra prilika isto da se sve svali na njih.
Kao sto sam i ranije rekao, ne postoji nikakav razlog da se bilo ko, ko se naravno ponasa po zakonu koji postoji u svim civilizacijama, plasi dolaska u Crnu Goru! Ponavljam jos jednom bili ste, jeste i bicete dobrodosli svi iz svih krajeva Srbije, eto da budem i ja malo nacionalista, pa makar za koplje ce te biti docekani bolje nego ljudi iz drugih drzava!
neka dodju malo do plava,rozaja,ulcinja ili chak do 'junachkog' cetinja sa srbijanskim tablicama pa da vidimo kolko su dobrodosli ...