Некадашњи први тенисер света и осмоструки освајач грен слем титула, Американац Андре Агаси, признао је да је током играчке каријере користио недозвољену супстанцу метамфетамин, пренеле су светске агенције.
Један од најуспешнијих тенисера света свих времена "отворио је душу" њујоршком листу "Тајмс", који у наставцима објављује његову аутобиографију, признавши да га је помоћни тренер навео на коришћење метамфетамина 1997. године, како би превазишао играчку и емоционалну кризу у којој се налазио.
Тридесетдеветогодишњи Агаси је навео да је слагао челнике Удружења професионалних тенисера пошто је те године пао на антидопинг тесту.
"Испричао сам им да сам грешком испио сок са метамфетамином који је припадао мом помоћном тренеру Слиму", подсетио је Агаси, наводећи да га је та лаж учинила "посрамљеним".
"Обећао сам себи да ће то бити моја последња лаж", додао је Американац који је 1999. годину, пошто је победио на Ролан Гаросу и затим освојио другу грен слем титулу на Отвореном првенству САД, завршио на првом месту АТП листе.
Агаси је играчку каријеру окончао 2006. године и, како тврди, не брине због евентуалних последица које објављена исповест може да узрокује.
"Пуног срца сам испричао целу истину и то ме чини срећним", поручио је Агаси.
preuzeto sa sajta
www.rts.rs