vlado druze ti zivis u nekoj iluziji da ako uzimas steroide i jedes junk, da ces biti u formi kao sto je bakic u off-u ..
covek jednostavno ima tu srecu da ima brz metabolizam i bio na hemiji ili ne njemu se nece lepiti kao nekom drugom. Pa svi znamo primere ljudi koji jedu junk po ceo dan, a izgledaju kao kosturi.
Drugo, Bakic nije napisao sta i koliko jede .. ne verujem da je to nesto tipa ujutru burek i jogurt, za rucak pasulj, uvece pizza. Vec verovatno uz neku mesinu pojede i hleb, ako mu se jede sladoled pojesce sladoled, ako izadje uvece nece sigurno na splavu da pije colu zero, a posle izlaska naravno ujutru mora da se pojede nesto u gradu
ili odes negde u goste i neces da popijes pice jer sadrzi secer ... itd. jednostavno, posle nekog vremena bi pukao i verovatno batalio celu pricu oko tereretane.
Naravno postovanje i za ljude koji zive bodybulding zivot kroz celu godinu, i ja sam jedan od njih, s' tim da se ne opterecujem oko svake sitnice, vec je to vise fazon jedem cisto, ali ako mi se jede neki junk, jescu ga.
Ne znam da li znas ko je Neven Corak? ako ne znas vidi na googlu
Njega su pre par godina pitali na jednom forumu kako se hrani u masi, i on je odgovorio vrlo zanimljivo ..
C/P Neven Corak
Sto se tice mog kalorijskog unosa u izvansezoni (tj. masi) moram reci da nema poima (nagadjam barem 8000-9000 kcal).
Jedem tako da nikada nisam gladan i sto cesce, rekao bih barem 5-7 solidnih obroka u toku dana (tu ubrajam i proteinske napitke 1-3 dnevno).
Cesto se i prejedem, uzivam u slatkoj hrani bez ustrucavanja (kolaci, sladoled, cokolada i sl), ali STRIKTNO PAZIM da uzimam barem 300 grama proteina dnevno (pa i kudikamo vise).
Nastojim da mi svaki obrok ima BAREM 40 grama visokovrijednih proteina.
Ugljikohidrate NE BROJIM NIKADA, a masti UVIJEK izbjegavam u pretjeranoj kolicini. U definiciji masti izbjegavam radi unosa energije, a u masi jer mi tesko padaju na zeludac i usporavaju probavu.
Da li takvom prehranom u izvansezoni nakupim i malo nepotrebne masti - APSOLUTNO TOCNO!
Ali kada stavim na vagu sto mi se vise isplati od slijedece dvije mogucnosti:
1) tijekom svih 8 mjeseci izvansezone (mase) paziti sto jedem i stalno evidentirati svaki zalogaj da bi nakupio mozda 5 kg masti manje, ILI
2) poceti dijetu par tjedana ranije i kompenzirati suvisak od par kila masti, a tijekom svih 8 mjeseci izvansezone (mase) biti relativno opusten i uzivati u zivotu,
ja biram drugu opciju jedem bez opterecenja i radim malo duzu dijetu (posebno ako nastupam samo u jednom periodu godisnje, dok cesce nastupanje zahtjeva ipak malo vise paznje, ali niti tada ne pretjerujem tijekom mase).
Osobno vjerujem u SVE ili NISTA. Ako sam na dijeti, onda sve stavljam pod striktnu kontrolu i trpim sve sto s time dolazi, a ako nisam dajem si dusi i tjelu mira.
Da li ce neki bodybuilderi ovo shvatiti "uvredom bodybuilding religije", siguran sam da hoce, ali ja ne kazem "idemo svi mojim putem" vec iskljucivo "ja to tako radim, a vama kako pase".