Ako cemo kod gresaka...ono sto sam mu ja pomenuo si ti isto rekao "Proteini i kompleksni UH"...s'tim sto ono sto si dodao...vecinom je bilo neozbiljno...
I ako procitas bolje..videces da sam mu spomenu "supse"...osim sto si izostavio whey..koji piju svi vrhunski sportisti u vecini sportova (cak je i i strazivanje radjeno u Premijer ligi)...dodao si Creatin...ako citas tematiku..naci ces da uzeti kreatin PRED utakmicu, trcanje ..a bez punjenja, nema efekta na same performanse sportiste u toj utakmici, cak sta vise...a pri tom sto kreatin zna da izaziva grceve, povlaci vodu u misic, te moze osecati punocu misica...a to mu u utakmici ne treba ni malo. Kreatin DA, ali u fazi treninga kao podsticaj performansama...
Samim tim sto je tvoj izbor bio kupus, to govori koliko si upoznat sa tom materijom.
I apsolutno nije bila moja greska ne pominjanje snicli, jer snicle (pretpostavljm telece) se vare mnogo duze od 90 min koliko si ti njemu predlozio da ih jede pre utakmice. Da, podrzavam snicle...ali je totalna glupost 90 min pre utakmice..kao i pirinac koji se i vari oko 90 min.
Po tebi, sportista u mec treba da udje sa polupunim zelucem...pa sad telo neka prepolovi resurse na varenje i fizicke napore...sto ce jedino dovesti do polovicnih ucinaka u oba procesa...
Kad si mu vec pominjao hranu i nasao si se kompetentnim da mu odgovoris..onda si treba i da mu pomenes ishranu dan pre utakmice, koja je u stvari i najvaznija..
Ako si mu vec pomenuo vodu i da je ne pije tokom obroka (koliko ja shvatih)...onda si trebao i da mu pomenes da se obavezno hidrira ceo prethodni dan i OBAVEZNO na dan utakmice... u sitnim gutljajevima, konstano tokom celog dana...pa i po pocetku utakmice...
Da ne bi isli u off..ako imas sta decku da pomognes i potvrdis nekim cinjenicama, a ne samo svojim misljenjima...samo napred...ako ne, nemojmo decku kvariti temu. OK?