13.9.2003 je imao transplataciju bubrega u 32.godini zivota.Donor je bila jedna zena iz njegove verske grupe.jednostavno ,bubreg je odkazao i bila je potrebna hitna intervencije...( X-fitness)
Da istina je da je transplatirao bubreg ali dobator je njegova sestra:)
Trenutno se Flex takmici u karate-u. Sport koji je gaio kada je bio mlad i radi kao fotograf i pise za magazin Muscular Development. Cak i posle operacije izgleda fantasticno i mogao bi pobjediti bilo koje amatersko takmicenje!
Kako mozes reci da bi Flex pobedio na bilo kom amaterskom takmicenju?
Ovde su amateri mali stepen ispod profesionalaca...
Inace, Flex je trebao i mogao biti visestruki nosilac Mr. Olimpija titule...ali mu to (nazalost) nije poslo za rukom.
Ja sam mu to licno mnogo puta zamerio i siguran sam da je on postao Mr. Olimpija 1993-e...(umesto Dorijana) nas sport bi bio mnogo lepsi...a i ja bih prosao mnogo bolje na svim takmicenjima.
Ovako - Dorijan je postao standard i svi koji su njemu bili slicni su bili bolje kotirani...
Sto se tice Flex-a - ja prilicno toga znam...Trenirao sam ga za poslednje takmicenje (Ironman 2003) i bio sam u bolnici kad su ustanovili da mu treba transplantat.
On je bubreg dobio od jedne zene koja je isla u istu crkvu...
Posto se on bavio borilackim vestinama - imao je egzibicionu borbu na Arnold klasiku...ali telo mu vise ni izbliza nije kako je ranije bilo.
Ruke su mu jedino uvek u dobroj formi - pa vas neke slike mogu dovesti do pogresnog zakljucka...
U poslednje vreme se prica da ce se on vratiti bilderskim takmicenjima...ali to bi bilo - samoubistvo...