Ako ikad to namerava da uradi...sad mu je vreme...odradi li jos koju borbu ovako, kraj price....
Evo njegove izjave nakon borbe...
"Nestalo je gladi za pobjedama. Postao sam ziheraš, nisam više spreman na rizik. Zahvaljujem svima koji su me podržavali, svima koji su navijali za mene", poručio je Mirko u izljevu emocija nakon poraza od Cigana.
Kao i...
"Možda su u pravu oni koji kažu da sam za staro željezo. Očito je da ne mogu probiti psihološku barijeru u oktogonu. Osim toga, iza mene je 20 godina spartanskog treniranja, došlo je i do zamora materijala. Godine su me sustigle, pojelo me zasićenje", izjavio je Mirko za Jutarnji te narodskim rječnikom objasnio: "Zajeb'o sam i gotovo."
"Već dva desetljeća osjećam se kao na vojnom roku. Svako jutro ustajem u šest i ne prestajem sa sportskim aktivnostima do navečer. Zaželio sam se civilnog života. Ulazim u kavez, a razmišljam o ribolovu u Privlaci. Tako se ne može pobijediti.
Dos Santos me pogodio šakom u oko i rasjekao mi kapak. Krv i znoj sasvim su mi pomutili vidno polje, stajao sam sam poput slijepca u kavezu. U jednom trenutku na kraju borbe zamijenio sam suca i suparnika. Kasnije se pokazalo da mi je od udarca pukla unutarnja stijenka kapka. U svlačionici su me zašili s četiri šava", opisao je Mirko događaje u oktogonu te dodao kako nije sam predao meč, iako se čini drugačije.
"Ne, nisam predao borbu, niti sam zatražio od suca da prekine. Bila je to njegova odluka. Ali on bi svakako pobijedio na bodove. Jednostavno, on je mlađi, gladniji i motiviraniji. Više je želio pobijediti", pošteno je zaključio Mirko Filipović u razgovoru za Jutarnji.