Ne Pedjoni, nemoj pogreshno moje rijechi protumachti...
Nigdje ni ne pishe, nema ni jedne ozbiljne studije koja je pokazala da ogromne kolicine proteina djeluju stetno na jetru, pa i ti sam znash da kako kazes nasi "doktori" se jos uvijek sluze knjigama iz doba Milke Planinc i njoj slicnih.
a sto bi protiteini tj belanciveine iz hrane bile lose?
gde to pise???
NIGDJE!!!!
I kao sto rekoh nema ni jedne studije da je to pokazala, nauchne i ozbiljne studije.
Ali kao sto rekoh problem je u neinformisanosti doktora kao i ljudi...
EDIT: i od kako treninram nisam imao ni najmanje probleme sa zdravljem, kada su svi u kuci bili prehladjeni ja sam jedini bio zdrav...fizicka snaga mi se povecala, imunitet takodje, postao sam veci, skinuo sam suvishne kilograme...
PA i ja svakodnevno slusham idiotizme jer koristim whey i kreatin...znachi VRH!!!!!!!
Jedan mi kaze kako ce mi srce otici, drugi jetra, ja kad ih pitam kako i sta, znaju li oni ista o tome, jok....ne znaju oni, nemaju pojma, ali znaju da ce mi srce otici....jebo to sto nemaju pojma ni sta je surutka, a kamoli kad sam im objashnjavao da se protein djeli na aminokiseline....jos onda se sjete one debilske scene iz fila sedam i po (kad onaj kaze:"drknesh aminokiseline ..jbg ne mosh jebavat par nedelja al jbg")..mislim sve je to jebena neifomisanost ljudi...
JA NE KAZEM DA SU PROTEINI IZ HRANE LOSHI< NAOPROTIV, TO TVRDE DOKTORI KOJI JOS UVIJEK DRKAJU PO SVESKAMA IZ DRUGOG SV. RATA, A NAROD IH SLUSHA KAO LUD...
Pa i ja sam prije trenirao neke sportove i mislio treba sto vishe voca i povrca derati, i onda kada sam isao u teretanu prije nekih 10-ak godina jeo sam samo povrce i voce, desilo mi se isti k***c kao i Miloshu Sarcevu....izgubio kile opao imunitet, cas prehladje, dok nisam sada psolije toliko godina dosao na forum i shvatio sta sam trebao raditi...